Politie Noord- en Oost Gelderland


Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
District Noord-West Veluwe

PERSBERICHTEN

POLITIEDISTRICT NOORDWESTVELUWE

Van dinsdag 18 op woensdag 19 november 2003

VAASSEN - Diefstal van auto

Twee nog onbekende knapen hebben dinsdagavond in Vaassen een auto gestolen. Getuigen meldden rond 21.20 uur dat de auto midden op de rijbaan van de Laan van Fasna stond en dat twee knapen uit de auto, met draaiende motor en openstaande deuren, vlogen er uit en er vandoor gingen. De politie heeft de twee knapen niet meer aangetroffen en bracht de auto, een Peugeot 307 break, in veiligheid en gaat verder met het onderzoek. De eigenares van de auto is een 50-jarige inwoonster van Vaassen.

HATTEM - Politie houdt dronkelap aan

De politie heeft dinsdagavond laat op de IJsselstraat een 31-jarige automobilist uit Hattem aangehouden. De politiemensen zagen de man eerder op de Vechtstraat rijden en vermoedden aan zijn rijgedrag dat hij onder invloed was. De politie hield de man even voor middernacht aan en liet hem op het bureau blazen. Het resultaat was een alcoholpromillage van 0,6. Dit leverde de man een boete van 190 euro en een rijverbod van één uur op.

ERMELO - Winkeldievegge betrapt

Personeel van een warenhuis aan de Stationsstraat heeft dinsdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Ermelo op heterdaad betrapt op het plegen van winkeldiefstal en droeg haar over aan de politie. De vrouw had onder meer vier zogeheten cadeautasjes gestolen. Onderzoek wees uit dat zij bovendien bij een supermarkt enkele artikelen had ontvreemd. De goederen zijn weer terug naar de winkels. De politie gaf de vrouw een proces-verbaal en zond haar na verhoor heen.

HARDERWIJK - Diefstal uit woning

Een inbreker heeft maandagmiddag tussen 16.40 en 16.55 uur een bezoek gebracht aan een woning aan de Karel Doormanlaan. De dader kwam de woning binnen door middel van het openbreken van een schuifpui. De dief doorzocht de woon- en slaapkamers en nam een bedrag aan geld mee. De 51-jarige bewoner deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

HARDERWIJK - Verkeerscontrole

De politie heeft maandag en dinsdag op diverse een verkeerscontrole gehouden. De politiemensen controleerden maandagmiddag rond 18.00 uur de fietsverlichting op de Handelsweg en deelde acht processen-verbaal uit voor het niet voeren van de fietsverlichting. Ook op de Hoofdweg en Sypelpad werd een verlichtingscontrole gehouden en wel op dinsdagmorgen tussen 07.00 en 09.00 uur. De politie gaf twaalf fietsers een proces-verbaal voor het rijden zonder licht en een automobilist kreeg een proces-verbaal voor mobiel bellen in de auto. Bovendien werd er dinsdagmorgen op de verkeersweg een verkeerscontrole gehouden. Van de 50 gecontroleerde voertuigen hadden vijf bestuurders de gordel niet om, één bestuurder voerde ten onrechte zijn mistlicht en drie bestuurders hadden hun rijbewijs niet bij zich. Allen kregen een proces-verbaal.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
055 - 548 60 58

---- --