Politie Noord- en Oost Gelderland


Regiopolitie Noord- Oost Gelderland

District Apeldoorn

Persberichten
Politiedistrict Noordwest Veluwe

Van dinsdag 18 op woensdag 19 november

Apeldoorner mishandeld

Een 53-jarige Apeldoorner heeft dinsdagavond in een woning aan de Asselstraat een 54-jarige plaatsgenoot mishandeld. De dader schopte het slachtoffer en gooide hem vervolgens van de trap. De politie hield even later de verdachte aan en verhoorde hem. De man kreeg een proces-verbaal. Een eerder conflict tussen beide mannen ligt aan de mishandeling ten grondslag.

Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft dinsdagmiddag in de berging van een woning aan de Metaalweg een kleine hennepkwekerij met 69 planten aangetroffen en vervolgens opgerold. De politie hield de 38-jarige bewoner aan en gaf hem een proces-verbaal. De politiemensen namen de planten en apparatuur in beslag. De planten werden vernietigd. De NUON constateerde dat de bewoner illegaal stroom af heeft getapt.

Verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag op diverse locaties in Apeldoorn een algemene verkeerscontrole gehouden. De politie hield op de Arnhemseweg en op de Ugchelseweg een bromfietscontrole. De politiemensen deelden 22 processen-verbaal uit voor het onder meer niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat en het hebben van een te hoge constructiesnelheid. Op de Arnhemseweg en Lange Amerikaweg werd tussen 07.50 en 08.35 gecontroleerd. Onder anderen negen bestuurders reden door het rode licht. De politie hield tussen 11.00 en 14.35 uur op de Elspeterweg in Uddel een snelheidscontrole. Ruim 1.000 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de radarauto. Van hen reden er 64 sneller dan 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur. Ook op de Anklaarseweg werd een snelheidscontrole gehouden en wel tussen 09.45 en 12.50 uur. Van de 1.793 bestuurders reden er 64 sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid was hier 98 km per uur. Ook op de PWA-laan werd gecontroleerd en wel tussen 13.15 en 15.55 uur. Van de 1.678 voertuigen reden 64 bestuurders sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 per uur.

Einde berichten

Nadere informatie Bert Top
055 - 548 60 58


---- --