Politie Limburg-Zuid

Flessentrekkers ontmaskerd

Sittard-Geleen-Born 19-11-2003 - De recherche heeft op dinsdag 18 november 2003 onder leiding van de officier van justitie en de rechter commissaris huiszoeking verricht in de woning van een echtpaar uit Sittard dat er een gewoonte van maakte om goederen te kopen en deze na aflevering aan hun woning niet betaalde.

De meeste in de woning aanwezige meubels en luxe goederen konden na het politie-ingrijpen worden teruggegeven aan maar liefst 11 leveranciers waarvan in de woning rekeningen en aanmaningen werden aangetroffen. De door flessentrekkerij verkregen goederen hebben een gezamenlijke waarde van meer dan 80.000 euro.

De man (50 jr) en diens vrouw (47 jr) kochten -voor zover de politie kon herleiden- al vanaf 1995 op deze manier goederen. Enkele opmerkelijke zaken die op deze manier werden verkregen zijn 2 sierbomen welke onlangs in de tuin waren geplant en welke samen een waarde hebben van 1200 euro, een complete slaapkamer van 9000 euro, een Bose geluidsinstallatie van 6000 euro, Perzische tapijten, circa twintig lederen jassen en een glazen binnendeur. Het echtpaar deed vrijwillig afstand van deze goederen hetgeen de mogelijkheid schiep om de leveranciers te bellen en hun de goederen terug te kunnen geven. Naar een aantal goederen doet de politie nog onderzoek naar de herkomst ervan.

Tegen het echtpaar is proces-verbaal opgemaakt ter zake oplichting en verduistering. Zij zullen zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.