Politie Limburg-Zuid

Hennephaaldag

Heerlen 19-11-2003 - Sinds geruime tijd voert de politie projectmatige hennephaaldagen in Heerlen-Noord uit. Op dinsdag 18 november 2003 werden in dat kader op 4 adressen in Heerlen Noord onderzoeken verricht. Er bestonden namelijk aanwijzingen dat daar hennep geteelt zou worden. In deze woningen aan de Boomvarenerf en Kouvenderstraat in Hoensbroek, de Italiëlaan en de Schelsberg in Heerlen, werden hennepkwekerijen aangetroffen. Er werden in totaal 600 planten aangetroffen en de bijbehorende kweekapparatuur. Zowel de planten als de apparatuur werden in beslag genomen. De vier eigenaren werden aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

In aansluiting daarop bestond voldoende aanleiding een onderzoek in te stellen in een grow-shop aan de Wijngaardsweg in Hoensbroek. Daar trof men 9 kilo gedroogde toppen van hennepplanten aan en 1800 stekjes. Dit alles werd ook in beslag genomen.

De gemeente Heerlen, partner in dit project, zal naar aanleiding hiervan aan de 31-jarige inwoner van Urmond (eigenaar grow-shop) een zogeheten bestuurlijke aanschrijving sturen. Daarin wordt de man gewaarschuwd, dat bij een volgende overtreding van de vergunningsvoorwaarden, de zaak voor de duur van 6 maanden gesloten zal worden.
De politie maakt proces-verbaal op tegen de Urmondernaar.