De Unie


Laatste nieuws
Friesland Coberco benadeelt gepensioneerden

Assen, 18 november 2003 Vakbond De Unie is razend op Friesland Coberco Dairy Foods (FCDF), omdat het zuivelbedrijf weigert de zuivel-CAO na te leven. FCDF indexeert de pensioenen van de gepensioneerden onvoldoende waardoor de gepensioneerden benadeeld worden. FCDF bespaart daarmee tussen de 25 en 50 miljoen euro. Uniebestuurder George Kruithof vindt het beschamend dat het zuivelbedrijf op deze wijze miljoenen uitspaart over de rug van haar oud-medewerkers.

Over de jaren 2002 en 2003 worden de pensioenen geïndexeerd naar de richtlijnen van de verzekeringsmaatschappij waar FCDF de pensioenen heeft ondergebracht. Het verzekeringsbedrijf van FCDF indexeert in 2002 slechts 1,9% en in 2003 1,4% terwijl dat volgens de lopende CAO in beide jaren minstens 3% zou moeten zijn.

FCDF is door Uniebestuurder George Kruithof in de gelegenheid gesteld dit manco te herstellen. Kruithof: Ondanks dreigingen met de gang naar de rechter denkt men er niet aan om toe te geven. Kruithof vindt het extra fnuikend dat FCDF zich de afgelopen 3 jaar een premie holiday heeft toegedicht, dit leverde een besparing op van om en nabij 200 miljoen euro .

De Unie schakelt de rechter in om de belangen van de leden op de juiste manier te behartigen.

woensdag, 19 november 2003