Dienstenbond CNV

Akkoord nieuwe CAO voor medewerkers Aldipress
19-11-2003

Aldipress en de CNV Dienstenbond hebben een principe-akkoord bereikt over de nieuwe CAO voor Aldipress. In verband met de vele onzekerheden rond wetgeving is gekozen voor een tussen-CAO met een korte looptijd. De CNV Dienstenbond is gezien de omstandigheden tevreden met het resultaat en legt het met een positief advies aan u voor.

Na vele maanden onderhandelen hebben Aldipress en de CNV Dienstenbond op dinsdag 18 november een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de medewerkers van Aldipress. Aangezien er nog veel onduidelijkheid is over gewijzigde of te wijzigen wetgeving (WW, WAO, pre-pensioen enzovoorts) hebben we ervoor gekozen een CAO af te spreken voor de duur van 8 maanden en met name de zaken te regelen die noodzakelijk zijn. Daarnaast hebben we een afspraak gemaakt over internationale collegialiteit om aan te geven dat het in Nederland minder gaat, maar we nog steeds solidair zijn met werknemers elders in de wereld die het veel slechter hebben dan wij.

Internationale collegialiteit
CNV Dienstenbond zal de 5.000 Euro besteden aan een vakbondsproject in Slowakije. De vakorganisatie daar, NKOS, heeft geen middelen voor een vakbondsblad. Daardoor is het voor de NKOS moeilijk om met haar leden te communiceren. Met het geld zal dan ook een vakbondsblad in het leven worden geroepen waarmee leden en potentiële leden kunnen worden geïnformeerd over de rol van de vakbond en wat de vakbond voor haar leden kan doen. Er lopen al projecten bij de NKOS die vanuit Nederland zijn gefinancierd gericht op het opleiden van kaderleden. Mocht u hierover nadere vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen.

Informatieve ledenvergaderingen
In verband met het bereikte principe-akkoord willen wij u graag uitnodigen voor een aantal informatieve ledenvergaderingen:


- maandag 24 november van 16.00 uur tot 17.00 uur op de vestiging Duiven en;

- woensdag 26 november van 10.00 uur tot 12.00 uur op de vestiging Amsterdam.

Ook leden werkzaam in Utrecht zijn op een van beide ledenvergaderingen natuurlijk van harte uitgenodigd. Tijdens deze ledenvergaderingen zullen wij een toelichting geven op het gesloten akkoord en vragen beantwoorden.

Stemming
Wij willen onze leden uitnodigen om los van de ledenvergaderingen schriftelijk hun stem uit te brengen voor 1 december 2003. Dat kan middels het reactieformulier dat u thuisgestuurd heeft gekregen. Dit kunt u (svp zo spoedig mogelijk, doch voor 1 december 2003) ingevuld terugsturen naar:

CNV Dienstenbond
T.a.v. Jeroen Warnaar
Antwoordnummer 1600
2130 VN HOOFDDORP

Of faxen naar: (055)5220385

Reageren per email naar j.warnaar@cnvdibo.nl kan ook. Vermeld dan de volgende gegevens: naam, adres, postcode, woonplaats, lidnummer, e-mailadres. Geef aan of u akkoord gaat met het bereikte principe-akkoord inzake CAO 2003/2004 voor Aldipress of niet en zo nee waarom niet.

Na 1 december zullen wij de uitslag van de stemming aan u bekend maken.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar, tel: (055)5772640 of email: j.warnaar@cnvdibo.)