Politie Friesland


Politieberichten van 19/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 19-11-2003 - Voor vragen over de politieberichten kunt u contact opnemen met bureau Communicatie (0900) 88 44.

Leeuwarden: verlichtingscontrole fiets
De politie heeft dinsdagavond tussen 19.00 uur en 22.00 uur aan de Spanjaardslaan fietsers gecontroleerd. 102 fietser kregen een bekeuring omdat zij fietsten zonder verlichting. De komende tijd zal de politie regelmatig verlichtingscontroles houden in Leeuwarden. Bij het ontbreken van fietsverlichting zal de fietser een boete krijgen. Dit om de zichtbaarheid van fietsers in het donker te vergroten.

Leeuwarden: gordelcontrole
De politie heeft dinsdagmiddag aan de Heliconweg een verkeerscontrole gehouden. Twintig bestuurders kregen een boete omdat zij geen gordel droegen. Zes bestuurders belden niet handsfree en kregen daarvoor een bekeuring.

Leeuwarden: milieucontrole
De politie heeft dinsdagavond tussen 19.00 uur en 21.30 uur een milieucontrole gehouden in de binnenstad. De controle was gericht op het te vroeg aanbieden van afval. Regelmatig wordt in de binnenstad afval aangetroffen dat te vroeg is aangeboden. Dit afval waait de straat op of belandt in het water. De politie trof ongeveer 120 huisvuilzakken aan. Uit onderzoek bleek dat deze zakken afkomstig waren van bedrijven en particulieren. Het is bedrijven niet zonder meer toegestaan om hun afval op deze manier aan te bieden. Uit nader onderzoek moet blijken hoeveel processen-verbaal zullen worden opgemaakt.

De Hoeve: automobiliste gewond
Een 38-jarige automobiliste uit De Hoeve is woensdagochtend rond 08.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Kontermansweg. De vrouw kwam vanuit de Hoeve en is door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gegaan.

Heerenveen: diefstal personenauto
Een 21-jarige vrouw uit Heerenveen heeft aangifte gedaan van de diefstal van haar personenauto in de nacht van dinsdag op woensdag. De auto stond geparkeerd aan de President Kennedylaan. Het gaat om een rode Ford Escort, kenteken JG-VL-36.