Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man pakt rijbewijs af van beschonken brokkenmaker
Publicatiedatum: 19-11-2003

Nadat een 40-jarige Arnhemmer in beschonken toestand op de Marga Klompelaan, nabij de Lou Bandystraat in zijn woonplaats tegen de auto van een 37-jarige plaatsgenoot was gereden en doorgereden, is hem even later door de gedupeerde zelf het rijbewijs afgepakt. De 40-jarige zou omstreeks half zes vanaf de Marga Klompelaan rechtsaf de Lou Bandystraat zijn ingereden. Daarbij zou hij onvoldoende rechts hebben gereden en botste hij tegen de 37-jarige Arnhemmer, die hem tegemoet reed. De 40-jarige reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken, waarop de 37-jarige de achtervolging in zette. Achter het winkelcentrum Rijkerswoerd ging het mis: de 40-jarige reed zich vast op een fietspad, waarna de 37-jarige hem vasthield en het rijbewijs afnam. Gewaarschuwde agenten namen de 40-jarige over. Hij bleek onder invloed van alcohol met een promillage van 2,16 (ruim vier maal het wettelijke maximum). Later bleek dat het rijbewijs van de 40-jarige al eerder ingevorderd was door de politie maar de man zou verzuimd hebben dit in te leveren. Tegen de 40-jarige Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is hij nu echt kwijt. Justitie beslist over teruggave.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 19-11-2003

De politie heeft woensdagnacht bij twee meldingen van huiselijk geweld verdachten aangehouden. In de wijk Malburgen Oost werd een 26-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin. Even na middernacht werden agenten naar de woning van het stel geroepen in verband met een uit de hand gelopen conflict. Daar werden beide betrokkenen in de woning aangetroffen. Het slachtoffer bleek licht gewond en verklaarde aangifte te willen doen nadat ze door haar vriend zou zijn geslagen. Ook moest zij zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte Arnhemmer werd vervolgens aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend en is weer op vrije voeten. In de wijk Kronenburg werd even later een 39-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vernielingen te hebben aangericht aan de woning van zijn ex-vrouw. Ook zou hij haar hebben bedreigd. De man kon korte tijd na de melding in de omgeving worden aangehouden en heeft gedeeltelijk bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte aangehouden na diefstal uit garderobe
Publicatiedatum: 19-11-2003

De politie heeft dinsdagavond in een zalencentrum in de Arnhemse binnenstad een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging tot diefstal vanuit een garderobe. Een medewerker van het zalencentrum had de man even na acht uur 's avonds overlopen toen hij over de balie van de garderobe zou zijn geklommen en vervolgens diverse jassen van bezoekers had doorzocht. De verdachte werd in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Voorzover bekend was de man er nog niet in geslaagd iets buit te maken. Hij is voor onderzoek ingesloten. Door het zalencentrum is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - tasjesroof

Publicatiedatum: 19-11-2003

Op de Noorder Parallelweg in Dieren is dinsdagavond een 58-jarige vrouw uit die plaats van haar tas bestolen. Het slachtoffer vertrok omstreeks zeven uur met haar fiets vanaf NS-station en werd gepasseerd door twee jongens op een fiets. De duopassagier graaide in het voorbijgaan de tas van het slachtoffer uit haar fietstas, waarop ze er vandoor gingen. Het slachtoffer had nog geprobeerd het duo te achterhalen maar raakte ze om de Prinses Irenelaan kwijt. Het zou volgens de Dierense gaan om twee jongens van ongeveer 17 jaar met een Turks of Marokkaans uiterlijk. De een zou vermoedelijk legergroene kleding hebben gedragen. De duopassagier zou een lichtere kleur jas gedragen hebben en een base-ball pet. Bij de tasjesroof was verder geen geweld gebruikt. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen daarvoor terecht op 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - gewonde bij aanrijding op A-12 (vervolg)
Publicatiedatum: 19-11-2003

Het slachtoffer dat dinsdagavond gewond raakte bij een verkeersongeval op de A-12 ter hoogte van Arnhem is een 39-jarige man uit Veenendaal. Het ongeval ontstond dinsdagavond even voor acht uur, toen de Veenendaler vermoedelijk als gevolg van een inhaalmanoeuvre door nog onbekende oorzaak met zijn auto in een slip raakte en uit zijn auto geslingerd werd. Vier andere auto's werden daarbij beschadigd, maar nagenoeg alle inzittenden daarvan kwamen met de schrik vrij. Een persoon is met nekklachten overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. De Veenendaler is met diverse verwondingen eveneens naar Rijnstate gebracht. Over zijn lot is op dit moment niets nader bekend. De noordelijke rijbaan van de A-12 is gedurende enkele uren afgesloten, het verkeer werd omgeleid. Tegen half elf werd het wegvak weer vrij gegeven. De vangrail in de middenberm bleek als gevolg van het ongeval over een afstand van enkele tientallen meters beschadigd. De precieze toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie. Bij het incident werden diverse eenheden van de politie, verkeerspolitie van de KLPD, brandweer, GGD, Rijkswaterstaat en een bergingsbedrijf ingezet. Filevorming heeft zich nagenoeg niet voorgedaan doordat het verkeer snel omgeleid kon worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden