Gemeente De Ronde Venen

Gemeentelijke informatiepagina per 1 januari 2004 in De Ronde Vener 19-11-2003

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen hebben besloten de gemeentelijke informatie per 1 januari 2004 te publiceren in het huis-aan-huisblad De Ronde Vener.

De gemeente heeft de afgelopen jaren wekelijks gemeentelijke informatie gepubliceerd in het weekblad de Nieuwe Meerbode. Dit betreft ondermeer de Officiële Bekendmakingen zoals bouwaanvragen, maar ook informatie over werkzaamheden aan de weg, evenementen en dergelijke.
Om de drie jaar vindt heroverweging plaats van het publiceren in een huis-aan-huisblad. Omdat de overeenkomst met de Nieuwe Meerbode per 31 december 2003 afloopt, heeft de gemeente gesprekken gevoerd met vier huis-aan-huisbladen (de Nieuwe Meerbode, De Ronde Vener, De Groene Venen en het Witte Weekblad) over de mogelijkheden van publicatie. Tevens is bij deze bladen een offerte gevraagd. De verkregen informatie is vergeleken op aspecten als technische mogelijkheden (o.a. deadline, bezorging, continuïteit) die de bladen konden bieden en de kosten voor publicatie. Ook de journalistieke stijl (inhoud, vorm, toonzetting) van de bladen is vergeleken, uiteraard met inachtneming van de persvrijheid.
Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat de journalistieke stijl van De Ronde Vener uit communicatief oogpunt het beste aansluit bij de wijze waarop het college de gemeentelijke informatie naar buiten wil brengen.

De komende weken zal op de gemeentelijke informatiepagina aandacht aan de wijziging geschonken worden.