Ingezonden persbericht


- Persbericht -

IT-opleider Global Knowledge richt Microsoft Certified IT Professional Community (MCP) op

Certificering is sleutel tot succes in IT carrière

Nieuwegein, 19 november 2003 - IT-opleider Global Knowledge biedt, in samenwerking met partners Microsoft en Pearson VUE Testing Center, cursisten die een MCSE of MCSA certificaat willen behalen de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de community van Microsoft Certified IT Professionals (MCP). Met een pakket aan middelen, expertise en kennis wordt de cursist begeleid en ondersteund in het behalen van het benodigde Microsoft certificaat. De MCP community is specifiek bedoeld voor die IT professionals die zich willen certificeren voor Microsoft Certified Systems Administrator (MCSA) of Microsoft Certified Systems Engineer (MSCE).

Verschillende onderzoeken van IDC Research, Gartner Studies en IT Skills Research hebben aangetoond dat IT professionals die zich specialiseren en een certificaat in hun bezit hebben, meer kans op succes in hun werk hebben. Zo krijgt 48% van alle gecertificeerde IT professionals meer verantwoordelijkheden in zijn takenpakket toevertrouwd en ontvangt 66% binnen een jaar een salarisverhoging. Ook blijkt dat een IT professional die meerdere certificaten op zak heeft, ruim 30% meer salaris heeft dan de gemiddelde IT-er. Uit deze cijfers blijkt dat werkgevers gecertificeerde werknemers meer erkenning geven en hoger waarderen. Daarnaast snijdt het mes aan twee kanten; werkgevers weten uit ervaring dat een gecertificeerde medewerker veelal ook een tevreden medewerker is en daarmee loyaal is aan de organisatie waarvoor hij werkt.

De cursisten die zich inschrijven voor de community profiteren van de jarenlange expertise en uitgebreide en veelomvattende kennisnetwerken van de samenwerkende bedrijven. Zo heeft Global Knowledge veel kennis en praktijkervaring in huis over de werking van de certificeringen, de manier van examinering en kan kennis gedeeld worden met de Microsoft experts binnen Global Knowledge. Microsoft biedt een veelheid aan praktische kennis over het product, geeft achtergrondinformatie over eisen die aan de certificeringen MCSA en MCSE gesteld worden en biedt naslagwerken aan. Pearson Vue biedt de proefexamens aan, zorgt ervoor dat de examens afgelegd kunnen worden en levert praktische handboeken.

Ook biedt de MCP community de cursist de volgende ondersteunende middelen:
* 40% korting op alle Microsoft cursussen in het opleidingscentrum te Nieuwegein;
* Gratis abonnement aan op de online bibliotheek Books 24x7, met 20.000 IT boektitels
* Gratis webseminars, live via internet;

* Gratis digitale nieuwsbrief over het Microsoft vakgebied;
* Gratis vervolgcursus bij het niet behalen van een examen of het niet goed onder de knie hebben van de cursusstof;
* 30% korting op herexamen-vouchers.

De MCP community gaat dit kwartaal van start. Cursisten die zich willen inschrijven, kunnen contact opnemen met Global Knowledge.

Over Global Knowledge
Global Knowledge, één van de grootste onafhankelijk IT-opleiders ter wereld, is de Nederlandse dochter van de in 1995 opgerichte IT opleider Global Knowledge (VS), voortgekomen uit Digital Equipment. Global Knowledge adviseert, onderwijst en levert een concrete bijdrage aan de ontwikkeling en afstemming van IT competenties binnen organisaties tot ieder gewenst niveau. De leermethoden van Global Knowledge zijn gebaseerd op Blended Learning Solutions (tm). Dit betekent dat de cursist de mogelijkheid krijgt de juiste inhoud, via de juiste leermethode tot zich te nemen, op elk moment en op elk tijdstip, waar ook ter wereld. De doelstelling hierbij is altijd om ondernemingen en haar medewerkers met die professionele kennis, efficiënter en succesvoller te laten functioneren. In Nederland heeft Global Knowledge 5 vestigingen van waaruit in 2002, 2.800 trainingssessies werden uitgeleverd voor 10.000 cursisten en examenkandidaten. Global Knowledge is CEDEO erkend, is Authorized Prometric en VUE Testing Center en is geautoriseerd opleidingsinstituut voor Cisco Sytems, Citrix, HP, Legato, SAIR, GNU, Microsoft, Nortel en Sun.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé - en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaat, op welk moment en met welk apparaat.

Over Pearson Vue
Pearson Vue is een wereldwijde marktleider in het faciliteren en distribueren van computer-based examens voor industrieleiders zoals Microsoft, Cisco Systems, IBM en CompTIA. Pearson Vue heeft naast kantoren in Nederland, de Verenigde Staten, Australië, Japan, India en China, een wereldwijd, kwalitatief hoogstaand en beveiligd netwerk van 3400 testing centers in 130 landen, waarin examens in 24 talen worden afgenomen. Pearson Vue is een business unit van Pearson Education, gespecialiseerd in het distribueren van electronische examens. Pearson education is op haar beur onderdeel van Pearson plc (NTSE:PSO;LSE:PSON), marktleider in Education en Media. Andere onderdelen van Pearson zijn de Financial Times Group en de Penguin Group.



Ingezonden persbericht