1e persbericht van woensdag 19 november 2003

Eindhoven 19-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Dinsdagavond om 22.50 uur is op de Hoogstraat een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een op de Hoogstraat geparkeerd staande auto. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van een plastic tas met daarin een autoradio, een scheerapparaat en een fototoestel. Ook had hij een schroevendraaier in zijn bezit. De man is voor onderzoek ingesloten en de spullen zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhoudingen na inbraak in personenauto

Op de Boschdijk zijn dinsdagavond om 23.39 uur twee Eindhovenaren van 35 en 40 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een slot en een ruit van een op de Boschdijk geparkeerd staande personenauto te hebben vernield. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. Uit de auto is niets weggenomen.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na winkeldiefstal

Een 18-jarige en een 36-jarige inwoner van Eindhoven zijn dinsdagavond om 19.33 uur op de Vrijstraat aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een winkeldiefstal te hebben gepleegd in een winkel aldaar. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en zullen worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal personenauto

Bij controle van een personenauto op de Stationsweg bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Budel, gaf in eerste instantie een valse naam op. De man is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De personenauto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Geldrop: Aanhouding na vernieling aan auto

Dinsdagavond om 19.55 uur is op het Bogardeind een 45-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man had kort ervoor vier banden van een geparkeerd staande auto vernield. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanrijding met gewonden

De 19-jarige automobilist uit Best reed over de 2e Lieven de Keylaan in de richting van de Boschdijk. Gekomen bij de kruising met de Boschdijk sloeg de bestuurder rechtsaf zonder daarbij voorrang te verlenen aan een in dezelfde richting rijdende, rechtdoor gaande 18-jarige Sonse fietser. De fietser liep bij deze aanrijding hoofdletsel op en is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Eindhoven: Aanhouding na heling bromfiets

Dinsdagavond om 20.55 uur is op de Cliviastraat een 17-jarige Eindhovense snorfietser aangehouden. Bij controle van het chassisnummer van de snorfiets bleek dat deze als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Rijpelbergseweg is dinsdagmiddag tussen 15.09 uur en 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1668 gecontroleerde voertuigen reden er 70 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Tussen 19.36 uur en 21.30 uur is er op snelheid gecontroleerd op de Engelseweg. 73 van de gecontroleerde 728 bestuurders reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Bladel: Aanhouding verdachten

Dinsdagavond om 23.40 uur zijn op de Markt een 19-jarige inwoner en een 21-jarige van Diessen aangehouden. De eerste verdachte was in het bezit van een zakje met wit poeder. De tweede verdachte bleek in het bezit te zijn van een boksbeugel. Beiden zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De mogelijke drugs en de boksbeugel zijn inbeslaggenomen.