BOVAG

Truckland Schiphol wint TDA-innovatieprijs

19 November 2003

De TDA-innovatieprijs is bestemd voor de meest innovatieve truckdealer, of een vestiging daarvan, en is bedoeld om creativiteit in ondernemerschap te stimuleren. Alle genomineerden krijgen taart voor het hele bedrijf en de winnaar krijgt, naast de uitgereikte trofee, zendtijd in het RTL5-televisieprogramma Transportwereld.

Truckland Schiphol brengt échte one-stop-shopping in de praktijk. Zeven zelfstandige bedrijven, met elk hun eigen specialisme in de trucksector, zijn onder één dak gebracht. Naast Truckland maken een bandenbedrijf, een truck-wasstraat, een carrosseriebedrijf, een onbemand tankstation en een restaurant deel uit van het concept. De klant kiest uit een menukaart, waarbij elk van de bedrijven zijn aandeel in de vervoersbehoefte van de klant afdekt. Voordeel is dat de klant een afspraak maakt met één partij en daarmee de vervoersbehoefte voor een jarenlange periode tegen vastgestelde én gegarandeerde tarieven afdekt. Directeur Richard Buijs: Menigeen gebruikt de kreet one-stop-shopping, maar volgens mij is dit de enige plek waar het werkelijk gestalte krijgt. Wij geloven dat dit hét mobiliteitsconcept van de toekomst is. De congresdeelnemers waren het met Buijs eens, want zij kozen met ruime meerderheid van stemmen Truckland Schiphol als winnaar.

Truckdealers konden zichzelf of collega-ondernemers aanmelden. Een nominatiecommissie, die bestond uit afgevaardigden van de Partners in Business Bovemij Verzekeringen, Dekavas, Innovam Groep, Profile Tyrecenter, Shell Nederland Verkoopmaatschappij en de TDA, nomineerde drie bedrijven. Criteria waren de bedrijfsstrategie, (nieuwe) commerciële activiteiten, toekomstvisie en activiteiten op het gebied van milieu, veiligheid en ARBO.

Het intiatief voor de TDA-innovatieprijs onderstreept dat de truckdealerbranche groots is. De TDA-innovatieprijs stimuleert de TDA-leden om GROOT in innovatie te zijn.