Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems benoemt nieuwe Account Manager Indirect Sales

Amsterdam, 19 november 2003 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), heeft Edgar Beere benoemd tot Account Manager Indirect Sales. In deze functie geeft Beere verder invulling aan de Nederlandse channel-strategie van het bedrijf. Daarbij is hij verantwoordelijk voor de intensivering van de samenwerking tussen Hitachi Data Systems en haar channel-partners.

Deze benoeming sluit naadloos aan op het succes van het eind 2002 geïntroduceerde Hitachi TrueNorth Channel Partner Program, dat leidde tot een groei van de indirecte verkoopresultaten met 90% procent in de EMEA-regio. Beere zal zich in zijn nieuwe functie concentreren op de verdere uitbouw en ondersteuning van de channel-partners, waarbij de focus ligt bij de modulaire Thunder 9500 V storage-producten.

Beere: "Het succesvolle partnerbeleid van Hitachi Data Systems in het EMEA-gebied is het resultaat van de combinatie van de geavanceerde Thunder-productlijn en een evenwichtige partnerstrategie. Vanuit deze basis is het mijn uitdaging om samen met de Nederlandse partners nog meer marktgroei te generen voor de modulaire storage-productlijn van Hitachi Data Systems. In nauwe samenwerking met business-partners levert Hitachi niet alleen de beste storage-producten, maar verzekeren we klanten ook van optimale ondersteuning in de vorm van value-added services. Op die manier verbreden we niet alleen het klantenbestand, maar kunnen we ook nieuwe markten aanboren."

Beere heeft ruime ervaring met indirecte verkoop binnen de technologiesector. Hij heeft onder andere een Benelux-channel-strategie ontwikkeld en uitgebouwd voor een bedrijf dat zich richt op het testen van security-oplossingen. Eerder werkte hij binnen het partner-channel-kanaal voor storage-oplossingen van IBM en vervulde hij een internationale marketingfunctie bij een producent van computergestuurde verpakkingssystemen.


---

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door de focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com


---

Voor meer informatie of een digitale foto kunt u contact opnemen met: Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl