Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 19-11-2003 - 15.00 uur

Verkeerscontroles
Heerhugowaard, dinsdag 18 november 2003.
Op maandagmiddag werd tussen 15.45 en 16.30 uur op snelheid gecontroleerd op de Middenweg in Heerhugowaard. Veertig bestuurders werden met een laser-gun gecontroleerd. Hiervan reden er 4 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur.
Schoorl, dinsdag 18 november 2003.
Op dinsdag werd op diverse plaatsen in Schoorl een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werd gebruik gemaakt van een laser-gun. In totaal kregen 24 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden da de toegestane 50 km per uur. De controles werden gehouden op verzoek van bewoners van de Laanweg, Duinweg en Voorweg, die overlast ondervinden van te snel rijdende voertuigen.
Alkmaar, dinsdag 18 november 2003.
Op dinsdagmiddag werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Kennemersingel in Alkmaar. Zeventien bestuurders kregen een bekeuring. Twee maal werd er geschreven voor het niet handsfree bellen en vijftien maal wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel. Heerhugowaard, dinsdag 18 november 2003.
Op dinsdagavond werd een verlichtingscontrole gehouden op de Middenweg en de Dirk Camphuysenstraat in Heerhugowaard. De controle was voornamelijk gericht op de verlichting van fietsen en bromfietsen. In totaal werden 30 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden er 9 de verlichting niet in orde. Zij kregen een bekeuring. Heerhugowaard, woensdag 19 november 2003.
Op woensdagmorgen werd op het Westtangent en het Stationsplein in Heerhugowaard een grote bromfietscontrole gehouden, waaraan in totaal dertien politiemensen deelnamen. In totaal werden er 36 bekeringen uitgeschreven. Het ging hoofdzakelijk om opgevoerde bromfietsen (te hoge constructiesnelheid), niet dragen van een valhelm en defecte verlichting.

Aanrijding met letsel
Broek op Langedijk, dinsdag 18 november 2003.
Op dinsdagavond omstreeks 19.20 uur reed een 59-jarige man uit Broek op Langedijk op en fiets langs de Uitvalsweg (komende vanuit de richting Heerhugowaard). De man hield niet uiterst rechts. In een bocht in het fietspad op de Prinses Marijkestraat (tussen de Uitvalsweg en de Prins Hendrikkade) kwam hij in botsing met een 19-jarige jongen uit Alkmaar en een eveneens 19-jarig meisje op Broek op Langedijk. Beiden kwamen op de fiets vanuit tegengestelde richting en voerden geen verlichting. De man viel bij het ongeval met zijn hoofd op het wegdek. Hij werd overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hij is opgenomen op de intensive care.