Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 19-11-2003 - 15.00 uur

Inbraak in woning
Hoorn, dinsdag 18 november 2003.
Op dinsdag werd tussen 08.45 en 14.00 uur ingebroken in een hoekwoning aan de Tinnegieter te Hoorn. De daders kwamen binnen door de achterdeur te forceren. Uit de woning werden paspoorten, geld en bankpassen ontvreemd. Ook nam de dief fruit uit de woning mee.

Vallende lading. Politie zoekt slachtoffers
Zwaagdijk, vrijdag 14 november 2003.
Op vrijdagmorgen omstreeks 07.15 uur reed een 50-jarige vrouw uit Hoogkarspel in een personenauto over de Westfriesiaweg te Zwaagdijk. Nabij de afslag Westwoud kwam haar een vrachtwagen tegemoet. In het voorbijgaan viel er lading van de vrachtwagen. De lading bestond uit aluminium bochten. Deze stukken buus vielen op de motorkap en tegen het voorraam van haar auto en richten daar de nodige schade aan. De vrachtwagenchauffeur stopte niet na dit incident, maar reed door zonder dat zijn identiteit is vast komen te staan. Mogelijk heeft de chauffeur niets gemerkt van de vallende lading. De politie is op zoek naar getuigen die iets over het ongeval kunnen verklaren. Mogelijk hebben ook andere weggebruikers schade opgelopen door de gevallen lading. Getuigen en slachtoffers worden verzocht contact opnemen met de politie te Stede Broec, tel.nr. 0900-8844.

Beroving
Hoorn, maandag 17 november 2003.
Op maandagmiddag omstreeks 17.00 uur wandelde een 23-jarige Hoornse vrouw met een kinderwagen door het park Risdammerhout in Hoorn. Ter hoogte van het bruggetje bij Trol (voormalig jeugdhonk). Kwam er een man aangelopen die de vrouw hard in het gezicht sloeg. Ook werd de vrouw enkele malen in haar arm geprikt met een mes. De vrouw moest haar geld afgeven. Haar geld zat in een klein tasje, dat aan haar pols hing. Toen de overvaller het tasje te pakken had, ging hij er vandoor. De buit bedroeg slechts dertig euro. De overvaller was een man van ongeveer 20 jaar oud, lengte 1.85 meter. Hij had een licht getint uiterlijk, zwart kort krullend haar en een normaal postuur. De man was gekleed in een zwart/bruine jas tot op de heup. De jas was voorzien van een beige bontkraag.