Gemeente Apeldoorn

Gemeente organiseert excursie naar watermolen voor groep 8 van de Touwladder

Groep 8 van basisschool de Touwladder uit Ugchelen gaat op maandag 24 november op uitnodiging van de gemeente Apeldoorn op excursie naar watermolen de Ruitersmolen. In de molen kunnen de kinderen zelf papier maken en leren zij van alles over de betekenis van water. Alvorens de kinderen vertrekken zal wethouder M.A.J. van der Tas van de gemeente Apeldoorn de klas een cadeau aanbieden.

Programm maandag 24 november
11.30 uur
(locatie: Bogaardslaan 75, Ugchelen)
Aanbieden van cadeau door wethouder M.A.J. van der Tas

13.30 - 15.30 uur
(locatie: Tullekensmolenweg 47, Beekbergen)
Excursie en middagprogramma over watermolens

Tekeningen van kinderen
De gemeente heeft groep 8 begin dit jaar gevraagd een aantal tekeningen te maken over beken en sprengen in Ugchelen. Deze tekeningen zijn gebruikt voor het Belvedereproject Herleef de Beek. Dit project gaat over vier voormalige molen- en wasserijlocaties in Ugchelen. Aan de kinderen is gevraagd om mee te denken over de invullingen van deze locaties. Hoe beleven jongeren de beek en wat zouden zij allemaal met het water willen doen? Dit heeft geresulteerd in prachtige tekeningen met voorstellen voor snoepkramen, speelvelden, bruggen, tafeltennistafels etc. Als dank hiervoor wil de gemeente het project met de kinderen van groep 8 afsluiten met deze excursie.

De publicatie Herleef de Beek wordt op dinsdag 2 december officieel gepresenteerd. Deze presentatie is van 15.30 uur tot 17.00 uur in de Bronkerk aan de Hoenderloseweg 10 in Ugchelen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19-nov-2003 02:32