Provincie Groningen


Martinikerkhof 12
Postbus 610
9700 AP Groningen
050 - 316 49 11
050 - 316 49 33
info@provinciegroningen.nl
Provincie Groningen en vakbonden tekenen Sociaal Convenant 18 november 2003

Gedeputeerde mw. C.A.M. Mulder, de heer J. de Hondt van Abvakabo en mw. A. de Jonge van CNV-Publieke Zaak hebben gezamenlijk een Sociaal Convenant voor de provincie Groningen ondertekend. Dit convenant is bedoeld om managers en medewerkers bij de provincie duidelijkheid te geven over hoe werkgever en werknemers de komende jaren op het gebied van personeels- en organisatiebeleid met elkaar om zullen gaan. Daarnaast geeft het convenant ook aan wat er van de medewerkers wordt verwacht op het gebied van hun eigen ontwikkeling. De provincie Groningen loopt als eerste provincie met een Sociaal Convenant voorop in Nederland.

In het convenant staan afspraken over o.a. de kwaliteit en inzetbaarheid van medewerkers, beloning, scholing, secundaire arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld telewerken en vrijwilligerswerk in de baas zijn tijd), overleg en medezeggenschap, arbeidsomstandigheden en doelgroepenbeleid. Het geeft aan de ene kant een aantal basis-zekerheden voor de medewerkers, waarop teruggevallen kan worden ten tijde van organisatieveranderingen..Maar met het sociaal convenant worden de medewerkers ook gestimuleerd om na te denken over hun loopbaan en zelf aan de slag te gaan met de groeimogelijkheden die hun binnen de organisatiedoelstellingen worden geboden.

Het sociaal convenant van de provincie Groningen treedt in werking op
1 januari 2004, en is verbonden aan de resterende zittingstermijn 2003-2007 van Gedeputeerde Staten. De toetsing van de uitvoering van de afspraken ligt bij de Ondernemingsraad.