Politie Zaanstreek-waterland



16:40 18-NOV-03
loc.: LANDSMEER

Aanhoudingen voor illegaal vuurwerk

Een 41-jarige man uit Landsmeer en zijn 17-jarige zoon zijn dinsdagmiddag aangehouden nadat de politie in de kofferbak van hun auto illegaal vuurwerk had aangetroffen. Het duo bleek dit vuurwerk eerder op de dag in België te hebben gekocht. Na onderzoek bleek het te gaan om ruim 42 kilo vuurwerk dat niet voldoet aan de eisen gesteld in het vuurwerkbesluit voor consumentenvuurwerk in Nederland, zoals strijkers en Chinese vlinders. Daarnaast mag je als consument niet meer dan 10 kilo vuurwerk voorhanden hebben, en mag je buiten de periode 29 t/m 31 december geen vuurwerk kopen of vervoeren. Na verhoor mochten vader en zoon weer naar huis. Het vuurwerk werd in beslag genomen en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

18:37 18-NOV-03
loc.: WORMERVEER, ZAANWEG

Voetgangers zwaargewond na aanrijding met auto

Een 58 en een 43-jarige man uit Wormerveer zijn dinsdagavond zwaargewond geraakt doordat zij bij het oversteken werden geschept door een auto. Hoewel de bestuurder van de auto met normale snelheid reed en niet gedronken had, zag hij de twee voetgangers op het zebrapad over het hoofd. De 58-jarige man kwam vervolgens tegen een paaltje met een verkeersbord terecht, die door de klap afbrak. De man werd met vermoedelijk een gebroken been en arm en letsel aan schouder, nek en rug overgebracht naar het AMC ziekenhuis te Amsterdam. Het tweede slachtoffer kwam ongeveer 10 meter verder op het wegdek terecht en werd per ambulance met zwaar hoofdletsel naar het Amsterdamse VU ziekenhuis gebracht.

20:26 18-NOV-03
loc.: PURMEREND, EDISONWEG

Veel boetes bij verkeerscontrole

Bij een controle op de naleving van een tijdelijke gesloten verklaring van de Edisonweg zijn in totaal 53 processen-verbaal uitgeschreven. De controle duurde een half uur.

01:58 19-NOV-03
loc.: ZAANDAM, BEEKWEIDE

Brand door kortsluiting

Door kortsluiting in een vaatwasser is in de nacht van dinsdag op woensdag brand ontstaan in een woning. De 40-jarige bewoonster hoorde haar oudste zoon van 12 jaar tegen zijn broertje van 9 jaar roepen dat de brandmelder afging. Toen het drietal beneden kwam, bleek de woonkamer vol rook te staan. De schade bleef beperkt doordat de bewoners de woonkamerdeur dicht lieten en naar de buren zijn gegaan om de brandweer te waarschuwen. Deze kon rond 02.15 uur het sein brand meester geven.


---- --