Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (19/11)

Bergen op Zoom, woensdag 19 november 2003

Verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 14.30 uur werd door de politie een snelheidscontrole gehouden op de Olympialaan. In totaal passeerden in dit tijdsbestek 537 weggebruikers het controlepunt, waarvan bijna een kwart in overtreding was. De politie heeft maar liefst 123 bestuurders op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u, terwijl op de lokatie een snelheid van maximaal 50 km/u is toegestaan.

Rijden onder invloed

HOOGERHEIDE: Een 33-jarige inwoner van Bergen op Zoom werd dinsdagavond omstreeks 20.45 uur door de politie aangehouden omdat hij met zijn auto over de Antwerpsestraatweg reed, terwijl hij teveel alcohol had genuttigd. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de man de toegestane hoeveelheid alcohol maar net had overschreden (255 ug/l). De Bergenaar, die een rijverbod van 1 uur kreeg opgelegd, kan verdere strafvervolging voorkomen door het betalen van de aan hem opgelegde boete van 190 euro.

Vernieling auto

RUCPHEN: Aan de Raadhuisstraat werd dinsdagavond omstreeks 21.30 door onbekenden de ruit van een personenauto (Mazda 323) vernield. Het betrof de ruit aan de bestuurderszijde van de auto. Uit de auto werd niets ontvreemd. De benadeelde deed bij de politie aangifte van vernieling.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Dinsdagmorgen rond 5.30 uur meldde een getuige telefonisch bij de politie dat er zou zijn ingebroken in een bedrijf aan de Molenstraat. De attente melder, die wakker was geworden van glasgerinkel, keek direct vanuit zijn raam of hij kon zien waar het geluid vandaan kwam en zag nog net twee personen wegrennen, die een sjaal om het hoofd hadden. Politiemensen probeerden eerst nog in de omgeving de daders te achterhalen, maar troffen niemand meer aan. Ter plaatse constateerde de politie dat er een etalageruit was vernield met een trottoirtegel. Hierna hebben de daders vanuit een opengebroken vitrinekast 11 mobiele telefoons ontvreemd. Vermoedelijk heeft men vervolgens nog tevergeefs getracht een lade te openen. De politie heeft aangifte opgenomen en door collegas van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek een sporenonderzoek laten verrichten.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Onbekenden hebben in de loop van de maandagavond of nacht ingebroken in een bedrijf aan de Nispensestraat. Men kon het pand via de achterzijde binnenkomen, nadat men een raampje van de toiletruimte had geforceerd. Hierna werden een digitale camera, een gering geldbedrag uit de kassa en een portemonnee gestolen. Een aantal goederen, dat vermoedelijk klaar stond om eveneens te worden meegenomen, zijn om onbekende reden achtergelaten. De politie heeft aangifte van de inbraak opgenomen.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Woensdagochtend omstreeks 4.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat het alarm afging bij een winkel, die is gelegen in winkelcentrum de Roselaar. De politie ging ter plaatse en arriveerde tegelijk met de bedrijfsleider bij de winkel, waar direct door alle partijen werd geconstateerd dat er inderdaad was ingebroken. Een deur van het kantoor was ingetrapt en een deur van het magazijn geforceerd. Vermoedelijk heeft men via het dak het pand betreden en later ook weer via deze route de winkel verlaten. De in het dak gelegen nooddeur vertoonde aan de buitenzijde braakschade. De politie heeft nog een diensthond ingezet met de intentie de dader(s) te achterhalen, maar deze konden helaas niet meer worden getraceerd. De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraak en een technisch onderzoek laten instellen.
De bedrijfsleider mist vooralsnog geen goederen. Er werd wel een aantal spullen klaargelegd, waarvan uiteindelijk echter niets werd meegenomen.

Vernieling

ROOSENDAAL: Dinsdag werd bij de politie aangifte gedaan van vernieling aan een school gelegen aan de Rector Hellemonsstraat te Roosendaal. De vernielingen zijn gepleegd op enig moment tussen zaterdag 23.00 uur en maandag 08.00 uur. De voordeur van de school, die vanaf de openbare weg slecht zichtbaar is, werd bekrast en een voordeurbel, camera en intercom werden in hun totaliteit van de gevel gesloopt. De kosten lopen in de honderden euros.

Bron: Manon Ostendorf