Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving

Den Helder 19-11-2003 - 16.15 uur

Aanhouding tasjesrover levert ook hennepplantage op Schagen, woensdag 19 november 2003.
De gistermorgen aangehouden 30-jarige tasjesrover uit Schagen leverde de politie ook nog een hennepplantage op. Hij zou gelogeerd hebben op een adres aan de Kastanjelaan in Sint Maarten. Onderzoek in die woning leverde niet de gezochte verdachte op maar wel een kleine hennepplantage met 100 wietplantjes. De 30-jarige bewoner werd aangehouden en na verhoor aan het bureau weer heengezonden. De planten en materialen zijn vernietigd. Tevens kreeg de bewoner een proces-verbaal wegens het illegaal aftappen van stroom. De tasjesrover werd later in de morgen aangehouden, zoals gisteren al werd gemeld. Hij heeft inmiddels twaalf gevallen van diefstal van een tas van vrouwen bekend. Dit heeft zich afgespeeld vanaf 1 oktober van dit jaar. De man heeft daarbij potentiële slachtoffers met zijn rode brommer gevolgd. Hij droeg dan een jack met het opschrift 'Adidas' of 'Gsus'. Wanneer ze alleen waren pikte hij in de regel een tas uit een fietsmand en reed ermee weg. In enkele gevallen vielen de betrokken vrouwen op de grond. Zeven diefstallen speelden zich af in Alkmaar onder andere op de Lindenlaan, de Van de Veldelaan en de Zandersweg. Vijf gevallen vonden plaats in Schagen waaronder op de Kievitlaan, de Mauvestraat en de Frans Halsstraat. De man heeft steeds het geld uit de tassen weggenomen en de tassen zelf weggegooid. De verdachte wordt morgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Verdachten vechtpartij aangehouden
Schagen, woensdag 19 november 2003.
De politie heeft gisteren en vandaag in totaal drie verdachten aangehouden die zich op 31 oktober omstreeks 21.45 uur hebben schuldig gemaakt aan de mishandeling van een 17 jarige jongen uit Schagen op de Markt. De jongen kreeg toen woorden met de verdachten die deel uit maakten van een grotere groep. De drie verdachten, twee van 16 en één van 17 jaar en allen afkomstig uit Schagen, sloegen toen de jongen tegen zijn gezicht en hoofd. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De drie verdachten zal openlijke geweldpleging ten laste worden gelegd. Ze zijn nu nog ingesloten en worden morgen geleid voor de officier van justitie in Almaar.

Vervolg onderzoek treinbeschieting
Schagen, woensdag 19 november 2003.
Afgelopen maandag, 17 november 2003, heeft de politie, zoals eerder gemeld, twee jongens van 17 jaar aangehouden als verdachten van beschieten van treinen. Eén van hen is afkomstig uit Schagen, de ander staat ingeschreven in Den Helder maar woont sinds enkele weken in Schagen. De beide verdachten zijn de afgelopen dagen verhoord door de politie Schagen in samenwerking met de Spoorwegpolitie. Ze hebben inmiddels de beschietingen van treinen op 4 en 5 november bekend. Voorts hebben ze toegegeven brand te hebben gesticht in een NS-wachtruinte op het station van Schagen. Verder is bekend geworden dat ze zich ook schuldig hebben gemaakt aan willekeurige beschietingen van huizen en auto's. Hierbij zijn in veel gevallen ruiten gesneuveld. Zo schoten ze op diverse auto's aan de Rembrandtlaan, de Laan en de Buiskoolstraat en werden huizen aan de Laan en de Elzenhof onder vuur genomen. De verdachte die oorspronkelijk uit Den Helder komt heeft ook toegegeven dat hij zes maal heeft ingebroken in auto's in Schagen. Enkele van diefstal afkomstige spullen werden bij hem op zijn kamer in Schagen door de politie aangetroffen.
De politie kwam de verdachten op het spoor na tips van getuigen die reageerden op oproepen in de media en na informatie uit het buurtonderzoek. Het publiek heeft in deze zaak uitstekend meegewerkt. Het onderzoek wordt nog verder voortgezet en de verdachten worden morgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Hennepplantage opgeruimd
Waarland, woensdag 19 november 2003.
Vanmorgen omstreeks 08.00 uur is de politie samen met de gemeente en de Nuon binnengevallen in een woning aan de Gladiolenstraat. Op zolder werd een wietplantage aangetroffen met 275 planten. Deze werden in beslag genomen en worden vernietigd. Tevens bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. De 31-jarige bewoner werd aangehouden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.