De Unie


Delta Lloyd Pensioenpremie niet aan de orde

19 november 2003 - De Unie gaat ervan uit dat Delta Lloyd uitvoering zal geven aan de afspraak dat in de eerste concern-CAO de inkomensaanpassing uit de bedrijfstak-CAO voor het Verzekeringsbedrijf wordt gevolgd. De afspraken over de pensioenpremie van de werknemers uit de bedrijfstak-CAO worden niet overgenomen.

In de eerste concern CAO voor Delta Lloyd N.V. hebben CAO-partijen afgesproken dat de inkomensaanpassing uit de CAO voor het Verzekeringsbedrijf gevolgd zou worden. Deze afspraak kunt u teruglezen in artikel 4.13 van de Delta Lloyd CAO. Deze afspraak had een eenmalig karakter. In de hierna volgende onderhandelingen over de Delta Lloyd CAO zal de inkomensaanpassing tussen CAO-partijen op concernniveau worden uitonderhandeld.

Er is een onderhandelresultaat bereikt
Inmiddels is er een onderhandelresultaat bereikt tussen CAO-partijen bij de CAO voor het Verzekeringsbedrijf. Dit resultaat wordt op dit moment voorgelegd aan de Unie-leden die vallen onder deze bedrijfstak-CAO. In deze mailing maken wij daarom een voorbehoud ten aanzien van de uitkomst van de stemming.

Ten aanzien van de inkomensaanpassing is in dit resultaat overeengekomen dat de salarissen en salarisschalen met ingang van 1 december 2003 worden verhoogd met 2,5 %.
Daarnaast zijn tal van andere zaken geregeld, waarvan de meest ingrijpende is dat werknemers in de verzekeringsbranche pensioenpremie gaan betalen als er een pensioenprobleem is. U kunt hierover meer lezen op onze internetsite.

De Unie gaat er vanuit dat Delta Lloyd uitvoering zal geven aan de gemaakte afspraak en per 1 december 2003 aan alle medewerkers een salarisverhoging van 2,5 % zal toekennen. De afspraak in de CAO is zeer helder, andere elementen uit de CAO voor het Verzekeringsbedrijf hebben geen invloed op deze afspraak. Dus ook de afspraken over pensioenpremie niet !

Hoe nu verder?
Wij zijn inmiddels door uw werkgever uitgenodigd voor een gesprek over de ontstane situatie. Na dit gesprek zullen wij u nader informeren.

Daan Leeman
Bestuurder

woensdag, 19 november 2003