Provincie Drenthe

Gedeputeerde Ali Edelenbosch feliciteert inzenders Landbouwprijsvraag levert 14 plannen op

Assen, 19 november 2003
Persberichtnummer 03-148



De Drentse landbouwprijsvraag "Beter boeren in Drenthe" heeft een aantal waardevolle projectvoorstellen opgeleverd. In totaal veertien ondernemers, veelal in samenwerking met andere bedrijven of organisaties, hebben gereageerd op de oproep van de provincie om met voorstellen te komen voor vernieuwende agrarische bedrijfsvoering. De termijn van inzending is deze week gesloten. Initiatiefneemster van de landbouwprijsvraag, gedeputeerde Ali Edelenbosch, is tevreden met de ingezonden bedrijfsplannen. "Ze getuigen van toekomstvisie en ondernemerschap. Beide hebben we hard nodig in de landbouwsector".

Doel van de prijsvraag was ondernemers in de agrarische sector te stimuleren in het ontwikkelen van nieuwe innovatieve bedrijfsplannen. Op dit terrein is de afgelopen jaren in Drenthe al veel bereikt. Daarbij kan worden gedacht aan de komst van bijvoorbeeld zorgboerderijen, het kamperen bij de boer of agrariërs die zich bezig zijn gaan houden met agrarisch natuurbeheer of zijn overgestapt op biologische landbouw. Door mee te doen aan de prijsvraag, geven de inzenders invulling aan maatschappelijk en omgevingsgericht ondernemen vanuit hun eigen agrarisch bedrijf.

Een vijf leden tellende jury gaat nu de inzendingen beoordelen. Voorzitter is Jan Douwe van der Ploeg, hoogleraar agrarische sociologie in Wageningen. Gedeputeerde Edelenbosch wenst de juryleden veel succes en kijkt met belangstelling uit naar hun bevindingen. De verwachting is dat de jury in maart haar werk zal hebben voltooid. De winnende ondernemers ontvangen een geldbedrag en worden ondersteund bij de uitvoering van hun plannen. Op woensdag 21 april volgend jaar volgt de prijsuitreiking.

De provincie Drenthe heeft de landbouwprijsvraag "Beter boeren in Drenthe" georganiseerd in samenwerking met InnovatieNetwerk Agrocluster en Groene Ruimte. Financiële bijdragen zijn er verder van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het SNN en de Rabobank.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl