Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (19/11)

Breda woensdag 19 november 2003

Verkeersongeval met letsel

ZEVENBERGEN: Dinsdagmiddag zijn bij een aanrijding op de Provincialeweg een 39-jarige automobilist uit Barendrecht en zijn 19-jarige passagier uit Rotterdam gewond geraakt. Het tweetal reed in een bestelauto van de Zuidelijke Randweg de Provincialeweg op en verleende geen voorrang aan een BBA-bus die op weg was naar Klundert. De Provinciale weg is hierdoor enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De twee gewonden zijn met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Breda. De bestelbus en BBA-bus zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan met openstaande boetes

BREDA: Een 32-jarige man uit Breda is dinsdagavond door de politie op de Slingerweg aangehouden. Bij een controle bleek dat de Bredanaar voor 3000 Euro aan boetes open had staan. De man kon het geldbedrag niet betalen en is ingesloten.

Inbraak in woning

HEININGEN: Dinsdagmiddag heeft een 52-jarige inwoner van Den hout aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Postbaan. De dader is de woning binnengekomen na het ingooien van enkele ruiten. De eigenaar is bezig met een verbouwing en heeft nog niets in het pand staan. De inbraak is afgelopen weekend gepleegd. Er is niets gestolen.

Inbraak in vrachtauto

MOERDIJK: Op de Plaza is maandagnacht ingebroken in een vrachtauto. De dader heeft een ruit ingeslagen om in de cabine te komen. Er is een autoradio-/CD-speler gestolen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ETTEN-LEUR: Woensdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Plantijnlaan een hennepkwekerij ontmanteld. De 66-jarige bewoner is aangehouden en na verhoor met een Au-dagvaarding heengezonden. De 280 planten en kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen. De planten zijn vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips van wijkbewoners aan de wijkagent.

Zakkenrollerij

BREDA: Een 48-jarige vrouw uit Breda is woensdagmorgen aan de Donk slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw merkte na het winkelen dat haar portemonnee uit haar jaszak was gestolen. Zij heeft aangifte gedaan.

Aanrijding tussen fietser en bromfietser

ALPHEN: Bij een aanrijding op de Baarleseweg is woensdagmorgen een 15-jarige inwoner van Alphen gewond geraakt. Zij kwam op haar fiets van het trottoir de weg op rijden waar op dat moment een 16-jarige bromfietster uit Baarle-Nassau passeerde. Het meisje is met een hersenschudding overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Inbraak woning

BREDA: Vanmorgen tussen 09:40 en 10:45 is ingebroken in een woning aan de Kerkuil. De dader is door de voordeur binnengekomen, nadat hij deze heeft geopend door te hengelen via de brievenbus. De gehele woning is doorzocht. Er is een filmcamera, een geldbedrag, twee mobiele telefoons en een laptop buitgemaakt.

Politie houdt man aan met gestolen kleding

BREDA: Dondermorgen is een 31-jarige inwoner van Roosendaal op de Slingerweg aangehouden. Politieagenten kwamen de man tijdens surveillance tegen en zagen dat hij iets onder zijn kleding verborgen hield. Bij controle bleek dat de Roosendaler twee gestolen spijkerbroeken bij zich droeg. Na verhoor is de man in de loop van de middag heen gezonden. De spijkerbroeken zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie bekeurt 500 snelheidsovertreders

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Academiesingel heeft de politie woensdagmorgen ruim 3900 automobilisten gecontroleerd. 323 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

PRINSENBEEK: Woensdagmiddag controleerde de politie het verkeer aan de Schutsestraat in Prinsenbeek. De radarauto werd door 638 automobilisten gepasseerd. Hiervan reed een groot gedeelte te hard. 205 bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Bron: Henk Snepvangers