Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 19 november 2003 vl/ba

Eerste kamer en tweede kamer stellen gezamenlijke commissie in

De Eerste Kamer en de Tweede Kamer hebben een gezamenlijke commissie ingesteld die voorstellen zal gaan doen over de parlementaire behandeling van Europese wetgeving na de invoering van de Grondwet voor Europa.

De Eerste Kamer heeft op 17 juni 2003 een motie Van de Beeten c.s. (28 473, nr. 158g) aanvaard en de Tweede Kamer heeft op 11 juni 2003 de motie Van Dijk c.s. (28 473, nr. 13) aanvaard. In deze moties wordt gevraagd om de instelling van een gezamenlijke commissie.

De gezamenlijke commissie is op 18 november 2003 ingesteld. Tijdens deze constituerende vergadering is de heer Van Dijk (CDA, Tweede Kamer) tot voorzitter gekozen en de heer Jurgens (PvdA, Eerste Kamer) tot ondervoorzitter gekozen.

De commissie is samengesteld uit de volgende leden:

Dijk, J.J. van (CDA, voorzitter, Tweede Kamer)
Jurgens, prof. mr. E.C.M. (PvdA, ondervoorzitter, Eerste Kamer) Baalen, mr. drs. J.C. van (Hans) (VVD, Tweede Kamer) Broekers-Knol, mr. A. (VVD, Eerste Kamer)
Heemst, E.P. (Peter) van (PvdA, Tweede Kamer)
Laan, mr. L.W. van der (Lousewies) (D66, Tweede Kamer) Linden, drs. P.R.H.M. van der (CDA, Eerste Kamer)
Raak, dr. A.A.G.M. van (SP, Eerste Kamer)

De commissie wordt ambtelijk ondersteund door mevrouw Van Dooren, hoofd Europees Bureau Eerste Kamer en de heer Mittendorff, adjunct-griffier van de Tweede Kamer.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Eerste Kamer en Tweede Kamer.

---- --