Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19/11)

Tilburg, 19 november 2003.

Agenten pakken agressieve winkeldief

TILBURG - Aan de Broekhovenseweg hebben agenten gistermiddag rond halfvijf een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van winkeldiefstal. Met behulp van zijn pinpas wilde de man een telefoonkaart kopen, maar toen bleek dat daar onvoldoende saldo op stond nam de man de kaart zonder te betalen mee.
Beveiligingspersoneel volgde de winkeldief en aan de Broekhovenseweg wisten zij de winkeldief in te sluiten en aan de gealarmeerde politie over te dragen. Die aanhouding ging niet zonder slag of stoot omdat de man zich fysiek en verbaal hevig verzette tegen zijn aanhouding.

Gebroken kaak

TILBURG - Een 46-jarige Tilburger is gistermiddag rond tien over vijf door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. De man viel op het Galgenpad met zijn fiets toen hij een bocht maakte. Blad op de weg is vermoedelijk de oorzaak van zijn val. De man brak hierbij vermoedelijk zijn kaak.

Prostitutiecontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gisteravond aan een 41-jarige prostituee een bekeuring gegeven toen zij aan het Wilhelminapark stond te lonken en kort daarop in de auto van een potentiële klant stapte.

Agenten zeggen jeugd de wacht aan

UDENHOUT - Vijf jongens uit Udenhout ( 16 en 17 jaar oud), zijn gisteravond rond kwart over acht de wacht aangezegd toen zij in de buurt van de manege aan de Sportlaan vuurwerk afstaken. Een van de vandalen kon direct worden gepakt, maar toen de anderen daar lucht van kregen verklaarden zij zich solidair met de eerder opgepakte dorpsgenoot. De politie heeft de jongeren in een goed gesprek de wacht aangezegd en hen op de consequenties gewezen van hun gedrag.

Tilburgse pleegt huisvredebreuk

TILBURG - Een 37-jarige Tilburgse vrouw is gisteravond om kwart voor tien aangehouden omdat zij huisvredebreuk pleegde in een woning aan de Piet van Haarenstraat. Daar was de vrouw onbevoegd binnen en ook na vorderen weigerde zij te vertrekken. Met een dagvaarding werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Man mishandelt en bedreigt conducteur

TILBURG- Rond middernacht hebben agenten in het centraal Station van de Nederlandse Spoorwegen aan de Spoorlaan een 22-jarige man uit `s-Gravendeel aangehouden. Met een 29-jarige uit Rotterdam afkomstige conducteur kreeg de verdachte onenigheid over een plaatsbewijs. De conducteur kreeg klappen en de gewaarschuwde politie heeft de lastpost aangehouden.

Zes computerkasten gestolen

TILBURG - Afgelopen nacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Schiphollaan. De inbrekers hebben een raam geforceerd en uit het bedrijf namen ze zes computerkasten mee.

Agenten halen dronken automobiliste van de weg

TILBURG - Aan de Ringbaan Oost hebben agenten vannacht om vier uur een 38-jarige vrouw met haar auto van de weg gehaald. De vrouw was met haar auto bij een aanrijding betrokken. Zij botste tegen een geparkeerde auto. De vrouw had behoorlijk gedronken. Aan het bureau blies zij bijna 2.30 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd, zij kreeg een rijverbod van 12 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

32 fietsers krijgen een waarschuwing

TIL BURG - Agenten van het Politieteam Tilburg Nood hebben vanmorgen aan de Von Weberstraat een verlichtingscontrole gehouden. Van 31 weggebruikers (fietsers en bromfietsers) was de verlichting niet in orden. Vooruitlopend op de repressieve controles treedt de politie op dit moment waarschuwend op en krijgt men de gelegenheid om de mankementen alsnog te herstellen. In de controleweken die binnenkort volgen gaat men onherroepelijk op de bon.

Postagentschap overvallen

TILBURG - Aan het Pater van den Elsenplein is vanmorgen, iets na halfelf, de 38-jarige eigenaar van een Postagentschap overvallen. De overvaller wilde in het agentschap telefoonkaarten kopen en vraagt vervolgens om een pakje sigaretten. Als de winkelier dit pakt en zich weer omdraait om dit aan de `klant` te geven, kijkt hij in de loop van een pistool en eist de overvaller de inhoud van de kassa. Die geeft de winkelier mee en de overvaller gaat er met enkele honderden euro`s vandoor. Hij is vermoedelijk gevlucht in een rode auto (Ford Fiësta).

Bron: Carel Bouman