Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/11)

Oosterhout, woensdag 19 november 2003

Diefstal shovel
GILZE: Woensdagnacht 19 november is er een shovel gestolen. De diefstal vond plaats in een bedrijfsloods aan de Besterd. De toegansdeur van deze loods is door de daders opengebroken. Het gaat om een shovel (graafmachine) kleur rood van het merk Scheffer. De politie nam voor de tweede keer in enkele maanden tijd een aangifte op van de eigenaar. In de maand maart van dit jaar verdween ook al en graafmachine uit zijn bedrijfsloods. Het toentertijd ingestelde onderzoek leidde (nog) niet naar de daders.

Politie onderzoekt diefstal postpakketten
RIJEN: Op dinsdagmiddag 18 november is de fiets van een postbode gestolen. De postbesteller was rond 14.00 uur bezig met zijn ronde aan de Zaaren. Hij had zijn fiets, op slot, tegen de gevel van een woning gezet. Op de fiets zaten twee herkenbare tassen van TGP Post. Toen de postbode na enige minuten weer terug kwam zijn fiets inclusief alle post verdwenen. De man ging op onderzoek uit en belde bij diverse woningen aan, bij de zoektocht naar zijn fiets. Hij vond deze uiteindelijk terug in een brandgang van de Bongelakker. De poststukken en pakketjes lagen her en der om de fiets verspreid. De meeste pakketten opengemaakt. De enveloppen waren niet opengemaakt. Bij controle bleek dat er één poststuk was gestolen. TGP post heeft aangifte gedaan bij de politie op grond waarvan een onderzoek wordt ingesteld.

Waardeloze buit bij inbraak winkel
WAALWIJK: In een winkel aan de Stationstraat werd afgelopen nacht ingebroken. De inbraak werd gepleegd op woensdag 19 november tussen
02.30 en 03.30 uur. Men kwam de winkel binnen door met een tegel de ruit van de toegangsdeur te vernielen. In de winkel vernielde de daders de ruit van een kast. De daarin aanwezige sieraden zijn vervolgens gestolen. Deze hebben echter vrijwel geen waarde omdat het namaaksieraden betroffen. De daders hebben vermoedelijk dus een waardeloze buit, maar wel veel schade aangericht.

Politie zoekt scooterrovers
OOSTERHOUT: Een 17-jarige Oosterhouter meldde dinsdagavond 18 november aan de politie dat hij van zijn scooter was beroofd. De beroving vond plaats rond 22.15 / 22.30 uur op Zuylenburg. Volgens het slachtoffer werd hij opgewacht door twee mannen. Een van de daders bedreigde hem met een vuurwapen, terwijl de andere dader hem de scooter afhandig maakte. De twee mannen gingen er vervolgens vandoor op de scooter. Het gaat om een rode Gilera Runner uit het bouwjaar 2002. De brommer is voorzien van een verzekeringsplaatje De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en inmiddels vier getuigen van het voorval gesproken. Het onderzoek is op dit moment in volle gang.

Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval
OOSTERHOUT: De politie werd op dinsdagavond 18 november geroepen bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde rond 23.50 uur op de kruising Bredaseweg / Burgemeester Materlaan. Een 74-jarige automobiliste uit Breda verleende vermoedelijk geen voorrang op de kruising en kwam in aanrijding met een andere auto. De tegenpartij betrof een 21-jarige automobilist uit Oosterhout, die overigens niet gewond raakte. De brandweer assisteerde het ambulancepersoneel bij de bevrijding van de Bredase vrouw uit het autowrak. De vrouw is met gebroken ribben en een beenwond overgebracht naar het Pasteurziekenhuis. De politie liet een GGD-arts een bloedproef van de vrouw afnemen. Het vermoeden bestaat namelijk dat de vrouw op het moment van het ongeval onder invloed van medicijnen verkeerde. Laboratorium onderzoek van het bloed moet hierover uitsluitsel geven. De politie maakt in ieder geval proces-verbaal op.

Bron: Jeroen Steenmeijer