Gemeente Breda

Persberichten

19-11-2003

Twee nieuwe longen voor Teteringen

De twee nieuw te bouwen multifunctionele wijkaccommodaties in Teteringen gaan als gelijkwaardige longen voor het dorp fungeren. In wijkcentrum in Om de Haenen zal de nadruk op het verenigingsleven liggen. De bibliotheek gaat naar de accommodatie in de Nieuwe Dorpsrand en krijgt een bescheidener aandeel sociaal culturele ruimten. Het college van burgemeester en wethouders kan zich vinden in dit gezamenlijke advies van alle betrokken partijen in Teteringen.

De scholen, dorpshuis t Web, de Dorpsraad, de bibliotheek en zorgcentrum Zuiderhout zijn het gisteravond eens geworden over de verdeling. De gemeente heeft alle betrokken partijen in Teteringen gevraagd advies te geven over de verdeling van de sociaal culturele ruimten en de plaats van de bibliotheek. De organisaties in Teteringen zijn gisteravond met een gezamenlijk standpunt gekomen. Uitgangspunt daarbij is het inzicht dat Teteringen twee evenwichtige wijkaccommodaties krijgt die elkaar aanvullen.

De multifunctionele wijkaccommodatie in Om de Haenen krijgt de uitbreiding van de basisschool Helder Camara (15 lokalen), een speellokaal, gymzaal, kinderopvang Fleks en het merendeel van sociaal culturele ruimten (circa 800 m2). In de sociaal culturele ruimten zal, net zoals nu in t Web, het accent liggen op verhuur aan het verenigingsleven, activiteiten voor het hele dorp (zoals de intocht van Sinterklaas) en activiteiten voor ouderen. Daarnaast krijgt de nieuwe locatie een toneelzaal. Er wordt een prijsvraag onder bewoners uitgeschreven voor het bedenken van een passende naam voor dit wijkcentrum. Het is de bedoeling dat het pand eind 2005 in gebruik kan worden genomen.

De multifunctionele wijkaccommodatie De Mandt in de Nieuwe Dorpsrand krijgt basisschool De Springplank (17 lokalen), de uitbreiding van basisschool De Wegwijzer (12 lokalen), een speellokaal, gymzaal, kinderopvang Kobergroep, de bibliotheek (500 m2) en sociaal culturele ruimten (ca. 300m2). Het accent ligt op activiteiten voor jeugd en jongeren. De verwachting is dat de bouw op deze locatie in 2005 van start gaat en dat het gebouw eind 2006 wordt opgeleverd. Daarnaast zal op De Mandt een aantal woningen worden gebouwd.

Breda, 19 november 2003