De Unie


Laatste nieuws
De Unie gereserveerd over nieuwe ING-topman

Culemborg, 19 november 2003 - In een eerste reactie laat Vakbond De Unie weten gereserveerd te zijn over de benoeming van Michel Tilmant tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de ING Groep. De Unie is vooral benieuwd over mogelijke wijzigingen in de strategie van de ING Groep.

Volgens Unie-bestuurder Robert Schuurman is de benoeming op zich niet verrassend: Tilmant was immers al de tweede man achter Ewald Kist. Wel opvallend vindt Schuurman de twee andere nieuwe namen binnen de Raad van Bestuur, de Nederlander Eli Leenaars en de Belg Eric Boyer de la Giroday. Die maken een opmerkelijk grote carrièrestap.

Schuurman maakt zich wel zorgen over de verzekeringstak nu de vertegenwoordiging van verzekeringszijde geminimaliseerd lijkt. Wij zijn erg benieuwd welke effecten dit heeft op de strategie van ING Groep, die zich nu als een echte bankverzekeraar in de markt heeft gepositioneerd.

Ook opvallend is de steeds grotere invloed van niet-Nederlanders in de Raad van Bestuur. Ondanks het feit dat een kwart van het personeel en tweederde van het resultaat uit Nederland komt lijkt de invloed van Nederland steeds kleiner te worden. De Unie vraagt zich dan ook af welke effecten dit heeft op de cultuur binnen het bedrijf., aldus Schuurman.

woensdag, 19 november 2003