Gemeente Eemsmond


Persberichten
Recente persberichten

Vrijwilligersdag Eemsmond 2003
maandag 17 november 2003

Op woensdag 19 november 2003 houdt de gemeente Eemsmond haar jaarlijkse vrijwilligersdag. Dit jaar is er speciale aandacht voor de vrijwilligers van de drie verzorgingstehuizen in Eemsmond, namelijk Hunsingoheerd (Uithuizen), De Mieden (Uithuizermeeden) en Warfheem (Warffum). Burgemeester en wethouders helpen s morgens de vrijwilligers bij hun werkzaamheden in de verzorgingstehuizen.

Ondersteuning
Op de ruim 80 vrijwilligers van de verzorgingstehuizen wordt dagelijks een beroep gedaan voor onder andere het helpen in de koffiekamer; het voorlezen van een boek of de krant en het maken van een praatje. Hun hulp bij deze activiteiten is onmisbaar en wordt erg gewaardeerd door zowel de bewoners als de medewerkers van de verzorgingstehuizen.

Programma
Vanaf 10.00 uur helpen de collegeleden de vrijwilligers bij hun werkzaamheden: burgemeester Renkema helpt de vrijwilligers in Hunsingoheerd, wethouder Bolwijn in Warfheem en wethouder Eisinga helpt de vrijwilligers in De Mieden.
Vanaf 11.30 uur zijn alle vrijwilligers van de verzorgingstehuizen welkom in het Schathoes van de Menkemaborg. Hier krijgen zij een lunch aangeboden. Na de lunch kunnen de vrijwilligers deelnemen aan een rondleiding door de Menkemaborg. Deze rondleiding wordt gegeven door vrijwilligers.

Vierde vrijwilligersdag in Eemsmond
Dit jaar organiseert de gemeente Eemsmond voor de vierde keer de vrijwilligersdag. In voorgaande jaren is er aandacht geweest voor de vrijwilligers van Tafeltje-dek-je in Warffum, Kantens en Usquert; de vrijwilligers van de bibliotheken en zijn de verkeersbrigadiers in het zonnetje gezet.

De Menkemaborg zoekt nog vrijwilligers voor de kaartverkoop en voor het geven van rondleidingen. Belangstellenden voor vrijwilligerswerk in de Menkemaborg, kunnen contact opnemen met de Menkemaborg via telefoonnummer (0595) 43 19 70.