3e persbericht van dinsdag 18 november 2003

Eindhoven 18-11-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Agent breekt pink tijdens aanhouding verdachte

Op de Kruisstraat is dinsdagmiddag rond 15.15 uur onder hevig verzet een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in tegengestelde richting de Kruisstraat in. Toen de politie de man hierop aansprak reageerde hij geïrriteerd. Hij weigerde zijn naam op te geven en liep gewoon weg. Toen de politie de man hierop aanhield ontstond een worsteling waarbij een agent op de grond viel. De verdachte schold de politie uit en probeerde hen te slaan en te schoppen. Eén agent heeft tijdens de aanhouding zijn pink gebroken en is hieraan behandeld in het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Verdachte van poging autoinbraak aangehouden

Op de Keizersgracht is dinsdagmiddag rond 16.10 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding geprobeerd hebben in te breken in een geparkeerde auto op een parkeerplaats aan de Keizersgracht. Bij de verdachte werd een schroevendraaier aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling en bedreiging aangehouden

Op het politiebureau aan de Aalsterweg is dinsdag rond 13.10 uur een 23-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van een 37-jarige vrouw uit Eindhoven op 30 oktober jl. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar die onenigheid met elkaar hebben. Het slachtoffer werd op 30 oktober in de deuropening van de woning van haar vriend in Gestel aangevallen. De vrouw werd geslagen en liep door een nog onbekend voorwerp diverse krassen en snijwonden aan haar armen op. Zij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Snorfietster gewond

Op de kruising Hoogstraat Philips de Goedelaan is dinsdag rond 13.45 uur een 86-jarige vrouw uit Eindhoven gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 20-jarige automobilist uit s Hertogenbosch vanuit de Philips de Goedestraat de Hoogstraat opreed en hierbij geen voorrang verleende aan de vrouw die op haar snorfiets van rechts aan kwam rijden. De vrouw probeerde de auto te ontwijken en viel hierdoor. Ze is met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Fietster gewond

Op de kruising Tweede Lieven de Keylaan Doctor Berlagelaan is dinsdagavond een 18-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 19-jarige automobilist uit Best die over de Tweede Lieven de Keylaan reed op het kruispunt rechtsaf sloeg en geen voorrang verleende aan de fietster die op dezelfde rijbaan rechtdoor reed. Het meisje is met een hersenschudding overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven:
Snelheidscontroles in Stratum

In Stratum zijn dinsdag op de Floralaan Oost tussen 10.40 en 11.50 uur 130 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hier reden 14 bestuurders harder dan de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 75 km/u. Op de St. Petrus Canisiuslaan zijn dinsdag tussen 12.15 en 13.20 uur 50 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Twee bestuurders reden harder dan 50. Ook hier was de hoogst gemeten snelheid 75 km/u. Aansluitend werd op de Sint Bonifaciuslaan gecontroleerd. Van de 150 passerende voertuigen reden 33 automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was hier 74 km/u.

Bergeijk: Man bedreigt vrouwen

Op de Elsenhof is dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 46-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een 57-jarige vrouw uit Bergeijk hebben bedreigd en geslagen en daarna een 20-jarige vrouw uit Eersel hebben bedreigd. De 57-jarige vrouw fietste over de Elsenhof toen plotseling een man naar haar riep. De man kwam achter haar aan en pakte plotseling haar bagagedrager vast op de parkeerplaats van een winkel aan de Elsenhof. De vrouw is hierdoor afgestapt. Vervolgens sloeg de man de vrouw tegen haar arm. Hierna liep de man weg, waarna hij op de Elsenhof de 20-jarige vrouw bedreigde. Dit alles gebeurde zonder enige aanleiding. Bij de man werd een hamer aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Verdachte van vernieling autobanden aangehouden

Op het Bogardeind is dinsdag rond 20.00 uur een 45-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het lek steken van vier banden van een geparkeerde auto in die straat. De auto is van een 63-jarige man uit Geldrop. Dit gebeurde naar aanleiding van onenigheid over het parkeren van het voertuig voor een inrit van een woning in die straat. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot Best Son: Bromfietscontroles

In Oirschot, Best en Son zijn dinsdag bromfietscontroles gehouden. Tussen 14.30 en 17.30 uur werden op de Kempenweg in Oirschot 4 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de helm, 12 voor een te hoog vermogen, 14 voor het niet gebruiken van de rijbaan, 2 voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en 4 voor het niet voldoen aan de technische eisen. Ook werden nog 5 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Van 18.45 tot 21.00 uur werd vervolgens in Best op de Raadhuisstraat gecontroleerd en in Son op het Kerkplein. In totaal werden hier 9 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder helm, 14 voor een te hoog vermogen, 1 voor het ontbreken van de gele plaatjes, 1 voor het niet gebruik maken van de rijbaan, 1 voor het rijden onder invloed (promillage 0,95), 2 voor het niet kunnen laten zien van het bromfietscertificaat en 2 voor het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Dorpstraat zijn dinsdag tussen 14.40 en 16.25 uur 1.228 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 62 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 70 km/u.