Digitale Gemeente Houten

Finale Houtens schaakkampioenschap basisscholen

woensdag 19 november 2003 - Door: Bob Stigter

Een dag vol spanning met een duidelijke winnaar. Voor de derde keer won de Joh. Bogermanschool de finale en deze keer blijft die beker dan ook in de school. Vlak daarvoor had wethouder Strien aan de vier finalisten hun medailles en beker uitgereikt.

Uitslag finale
De Zevensprong eindigde als tweede, de Familieschool als derde en de Montesorri als vierde. De twee andere teams van de Zevensprong, het tweede team van de Bogerman en Montesorri en de Vlaswiek waren al afgevallen in de halve finale.

Fotos van de strijd
Grote belangstelling voor de partij tussen de teams van de Montesorri 1 en de Zevensprong 3.

Wat is dit? Paniek bij Koos van Eck van de Bogerman
1? In ieder geval niet lang genoeg voor zijn tegenstander want Koos won uiteindelijk deze spannende partij.

Wethouder Strien vlak voor de uitreiking van de prijzen. Hij ziet overeenkomsten tussen schaken en zijn huidige werk; vooruitdenken is in beide gevallen van groot belang. Verder spreekt hij zijn dank uit voor al het werk dat is verricht door de schaakvereniging zodat 160 kinderen met veel plezier aan het toernooi hebben mee kunnen doen en voor de Joh. Bogermanschool voor het beschikbaar stellen van de ruimte. Als laatste bedankt hij Harm van Vulpen die heel veel werk heeft verricht voor de organisatie van dit toernooi. De aanwezigen in de zaal zijn het, gezien het applaus, hier helemaal mee eens!

En hier ging het allemaal om!!

Geïnteresseerd in de schaakclub? Kijk dan op
http://www.houten.com/schaakclub.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).