DHV lanceert kenniscentrum externe veiligheid



22 oktober 2003 - Advies- en ingenieursbureau DHV heeft een 'online' kenniscentrum opgezet op het gebied van externe veiligheid: www.externe-veiligheid.nl.

Het kenniscentrum richt zich op externe veiligheid rond bedrijven, tunnels, waterkeringen, verkeer en het vervoer van gevaarlijke stoffen. DHV nodigt andere organisaties, ondernemingen, adviseurs en overheden uit om deze website actief te gebruiken als kennisplatform. De site biedt onder meer nieuws, kennisbronnen, een agenda en een discussieplatform.
Externe veiligheid beïnvloedt steeds nadrukkelijker de agenda van overheden en bedrijfsleven. Deels vanwege incidenten die geregeld de kop op steken, maar vooral vanwege de wens de risico's in Nederland tot een aanvaardbaar minimum te beperken. Om de versnipperde kennis en ervaring op dit terrein te bundelen is DHV dit initiatief gestart.

Nationaal Congres Externe Veiligheid
Naast de ontwikkeling van de website neemt DHV meer initiatieven op het gebied van externe veiligheid. Op 19 november organiseert DHV samen met de provincie Utrecht het 1e Nationaal Congres Externe Veiligheid. Belangrijke sprekers zijn onder anderen de minister van VROM, Sybilla Dekker, de commissaris der koningin van de provincie Utrecht, Boele Staal, en Wim Hafkam, lid van de VROM-raad.

Meer informatie
DHV Milieu en Infrastructuur
Rene Leegte
(033) 468 26 74