Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 november 2003, nr. 214

Woensdag 19 november van 16.00 ﷓ 20.00 uur in Stadsdeelkantoor Tongelre

Inloopbijeenkomst nieuwe toekomstvisie Lakerlopen

Precies een jaar geleden zijn de globale uitgangspunten voor het nieuwe Lakerlopen gepresenteerd in het NRE-gebouw. Vanaf dat moment is er gewerkt aan een nieuwe toekomstvisie voor Lakerlopen. De hoofdlijnen van de toekomstvisie zijn nu zo ver uitgewerkt dat er een beeld geschetst kan worden van het nieuwe Lakerlopen. Op 19 november wordt een inloopbijeenkomst gehouden in het Stadsdeelkantoor Tongelre.

De toekomstvisie die tijdens de inloopdag gepresenteerd wordt, is nog niet definitief. Waar lopen de straten, komen de woningen, de pleinen en de speelplekken en welk groen komt er in de wijk? Hoe de woningen er uit gaan zien, wordt later uitgewerkt. Regelmatig is de voortgang met de klankbordgroep, waarin wijkbewoners zijn vertegenwoordigd, besproken. Nu kan de hele buurt zijn mening geven over de concept-toekomstvisie.

Inloopbijeenkomst
Om zo goed mogelijk het gesprek met wijkbewoners te kunnen voeren, is er op 19 november a.s. een inloopbijeenkomst. Belangstellenden kunnen
- tussen 16.00 en 20.00 uur vrij binnenlopen en aanschuiven bij een presentatie of in gesprek gaan met een van de plannenmakers: Gemeente, SWS, Trudo, Tielemans en stedenbouwkundig bureau Must zijn op deze bijeenkomst aanwezig. Zij zijn benieuwd naar ideeën, suggesties en tips.

Korte presentatie
Elk uur geeft stedenbouwkundig bureau Must een korte presentatie waardoor bezoekers in vijftien minuten van de laatste stand van zaken op de hoogte zijn. Vier keer, te beginnen om 16.30 uur. Op deze inloopbijeenkomst staan informatieborden waarop wordt uitgelegd hoe de uitgangspunten die tijdens het overleg in 2002 met de wijkbewoners zijn besproken, zijn vertaald in de hoofdlijnen voor de toekomstvisie. Iedereen is van harte welkom op woensdag 19 november in het Stadsdeelkantoor Tongelre (Insulindelaan 111) tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

© 2003 Gemeente Eindhoven