Media deze week

Op de pagina 'Uitspraken in hoofdzaken' treft u een actueel en volledig overzicht van zaaknummers in hoofdzaken (bodemprocedures) aan, waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op de woensdag uitspraak doet. De lijst met zaaknummers is lang. Gemiddeld wordt wekelijks in 60 zaken uitspraak gedaan. De persvoorlichters van de Raad van State maken op maandag een selectie van de uitspraken die mediagevoelig kunnen zijn. Deze lijst treft u op deze pagina aan. Deze selectie is uiteraard arbitrair, omdat mediagevoeligheid, vooral regionaal, niet altijd goed is in te schatten.

Voor meer informatie over de uitspraken en/of procedures kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van de Raad van State:

mr. Pieter-Bas Beekman 070 - 426 47 73 / 06 - 52 07 70 04

mr. Frederik Kunst 070 - 426 45 20 / 06 - 52 07 70 00

De mediagevoelige zaken van deze week zijn: Raad van State

(Deze lijst wordt iedere maandag om 14.00 uur geactualiseerd)
* 200206364/1
Hoger beroep van de Vereniging voor Sportgeneeskunde uit Utrecht met betrekking tot het besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 december 2001 waarbij goedkeuring is verleend aan de weigering van het Centraal College Medische Specialisten. De weigering van het College zag op het niet aanwijzen van de sportgeneeskunde als medisch specialisme. De rechtbank in Utrecht heeft in een uitspraak van 17 oktober 2002 de ingestelde beroepen niet-ontvankelijk verklaard.

* 200206719/1
Beroep van de Vereniging van het Albaveld uit Lieren tegen het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten van Gelderland van het bestemmingsplan Golfbaan de Scherpenbergh van de gemeente Apeldoorn. Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding van golfbaan De Scherpenbergh mogelijk van negen naar achttien holes. De Vereniging vreest dat een uitbreiding van de golfbaan de landschappelijke en natuurlijke waarden van het gebied onaanvaardbaar zal aantasten.


* 200300453/1
Hoger beroep van de Vereniging Milieudefensie en de Stichting Kwaliteitshaven Noordzeekanaalgebied met betrekking tot de vergunning die de Minister van Verkeer en Waterstaat op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken aan Zeehaven IJmuiden B.V. heeft verleend. De vergunning is verleend voor het maken en behouden van de Derde Zeehaven in IJmuiden. De rechtbank in Haarlem heeft in een uitspraak van 4 december 2002 de beroepen ongegrond verklaard.


* 200302120/1
Beroep van de Stichting Amsterdam Openbaar Vervoer Museum tegen het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan De Hallen e.o. van de gemeente Amsterdam. Het bestemmingsplan ziet op de herinrichting van het voormalige tramremisecomplex aan de Tollensstraat en omgeving in Amsterdam. Het beroep van de Stichting is onder meer gericht tegen het deel van het bestemmingsplan dat de aanwezigheid van de Stichting in het gebied onmogelijk maakt.


* 200302685/1
Beroep van de Vereniging Natuur- en Vogelwacht Rotta uit Bleiswijk tegen de weigering van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek om handhavingsmaatregelen te treffen met betrekking tot de aanleg van een baggerspeciedepot in het productiebos aan de Doenkade in Hillegersberg-Schiebroek.


* 200303120/1
Beroep tegen de weigering van burgemeester en wethouders van De Bilt om handhavend op te treden tegen een fabriek van ASM Europe B.V. aan de Rembrandtlaan en de Jan van Eijcklaan in Bilthoven. Het beroep is mede ingesteld vanwege het veronderstelde brand- en explosiegevaar.