Centrum Informatie en Documentatie Israël



Persbericht 2003


---

Den Haag, 18 november 2003

Herdenkingsbijeenkomst slachtoffers Istanboel

Afgelopen zaterdag zijn in Istanboel 25 mensen om het leven gekomen als gevolg van twee gruwelijke aanslagen. De terroristen die deze aanslagen hebben gepleegd, richtten zich niet alleen tegen de twee synagogen die het directe doelwit vormden, maar ook tegen de gehele Turkse maatschappij.

Op woensdag 19 november om 19.00 uur zal in de liberale synagoge in Den Haag (Jan Evertstraat 7) een bijeenkomst worden gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de twee terroristische aanslagen in Istanboel. De Liberaal-Joodse Gemeente Den Haag en het CIDI hebben het initiatief tot deze bijeenkomst genomen om samen met de Turkse gemeenschap te herdenken en om een krachtig signaal af te geven tegen terreur.

De Turkse ambassadeur Tacan Ildem, rabbijn Soetendorp, en Hadassa Hirschfeld (adjunct-directeur CIDI) zullen het woord voeren in een samenkomst die open staat voor een ieder die zich uit wil spreken tegen terreur. Ook de Israelische ambassadeur zal aanwezig zijn. Het streven van terroristen om het dagelijks leven van gewone burgers te ontwrichten door angst te zaaien en om verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten, moet tegengegaan worden door onderlinge solidariteit.

Wat: Herdenking slachtoffers Istanboel

Waar: Liberaal Joodse Gemeente Den Haag, Jan Evertstraat 7 te Den Haag

Wanneer: Woensdag 19 november 2003 om 19:00 uur


---

(c)CIDI, 2003