Politie Midden- en West Brabant

Grote brand in Tilburgse binnenstad

Tilburg, 21 novembwer 2003.

TILBURG - In een loods achter een monumentaal pand aan de Tuinstraat heeft vannacht een grote brand gewoed. De brandmelding kwam gisteravond om kwart voor twaalf bij de Gemeenschappelijke MeldKamer (GMK) binnen en de Tilburgse brandweer rukte direct met groot materieel uit. Van de loods, waarin een antiekzaak gevestigd is, stond het dak in lichterlaaie. In verband met gemeen gevaar dat voor de omgeving te duchten was, hebben de brandweer en de politie tientallen studenten die in oude herenhuizen in deze straat een kamer huren, uit hun verblijven verwijderd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De schade aan de lood is aanzienlijk. Om halftwee vannacht kon de brandweer het sein brand meester worden gegeven. Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen.

De brandweer is ter bestrijding van de brand met groot materieel uitgerukt. Zo ging zij met vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers ter plaatse. Verder werd een watertransporteenheid ingezet om voor voldoende bluswater te zorgen. In totaal is de brandweer met zo`n 50 personeelsleden ter plaatse.

De Tilburgse politie heeft een twintigtal agenten ingezet om de omgeving van de brand af te zetten.

Op dit moment wordt van uur tot uur bekeken, wanneer de bewoners van de ontruimde vertrekken weer naar huis kunnen. Veel studentenkamers hangen door de brand namelijk vol rook. Voor degenen die niet naar hun woonvertrekken terug kunnen en die zelf voor geen opvang hebben kunnen zorgen wordt op dit moment opvang geregeld.

De brand trok behoorlijke publieke belangstelling. Dat heeft niet voor problemen gezorgd.

Bron: Carel Bouman