Ingezonden persbericht
Twee Raëlianen zijn in Libanon gevangen genomen vanwege hun religie

Persbericht - 21 november 2003

George Abou Fayçal (Gids Priester, Verantwoordelijke Raeliaan voor Libanon) en zijn assistent Marwan Hindawi zijn vorige maand gearresteerd en in hechtenis genomen onder het voorwendsel dat ze contact zouden hebben gehad met een Israëlische soldaat tijdens een bijeenkomst van Raelianen in Jordanië.

De beschuldigingen dat ze "de vijand zouden ontmoeten" zijn volledig denkbeeldig en ongegrond.

Drie Raelianen van Israëlische afkomst waren aanwezig tijdens deze bijeenkomst, en een van hen was een paar jaar geleden lid geweest van het Israëlische leger.

Het is belangrijk om te weten dat alle Israëliërs 3 jaar militaire dienstplicht hebben, en zo zijn dus alle burgers op een bepaalde tijd in hun leven wel soldaat geweest. Deze Israëlische soldaat, die meer dan 60 jaar oud is, is echter een elektronische ingenieur en heeft op dit moment geen enkele link met het leger van zijn land.

Tot zijn arrestatie was de Raeliaanse Priester George Abou Fayçal een zeer actieve vrijwilliger bij het Libanese Rode Kruis. Verder heeft hij meegedaan in een voor de televisie gemaakte reddingsoperatie voor deze associatie die uitgezonden werd in alle Midden Oost landen. George en Marwan kunnen veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van 3 tot 7 jaar omdat ze zogenaamd hebben "geflirt met de vijand". Deze geruchten zijn gebaseerd op een leugen.

Hoe kan iemand deze twee onschuldige mensen ervan beschuldigen dat ze banden hebben met vijanden als je weet dat Raëliaanse Israëliërs het recht op zelfbeschikking en het recht van de Palestijnen op een eigen land ondersteunen.

De informatie die we kunnen winnen uit het lot van onze mede Raëlianen, vertelt ons dat ze zijn geslagen en gefolterd tijdens de ondervraging uitgevoerd door het Libanese militaire politiecorps. We vinden deze situatie onacceptabel in een land zoals Libanon welke claimt moderne principes aan te hangen.

De Raëliaanse filosofie brengt een samenhangende uitleg op de vragen over de oorsprong van de mensheid. Het stelt ieder van ons in staat om te begrijpen, dat de mens een plaats, en een specifieke rol heeft in het grote avontuur van het voortzetten van leven in het universum.

Deze atheïstische filosofie zal de wetenschappelijke religie van het derde millennium zijn, en velen vinden dat storend. De oude traditionele religies zijn niet langer in staat om in de behoefte van hoop voor nieuwe generaties te voorzien. De landen met een unieke religie zijn niet vrij. Men kan tot de dood veroordeeld worden als men afwijkt van de Islam in sommige Moslim landen. Of men kan zelfs in de gevangenis komen als men een andere levensfilosofie heeft, zoals de leden van Falung Gong in China.

In het midden oosten wordt een hoofdstuk geschreven van vele religieuze millenniumoorlogen en de paranoïde gedragingen van vele gaan door met het vernietigen van het leven van vredelievende individuen.

De fundamentalistische bewegingen dromen ervan om te leven in een samenleving waar ze de absolute macht zouden hebben zoals ze die hadden gedurende de tijd van de massamoorden op de protestanten tijdens de inquisitie, of de joden tijdens Nazi Duitsland. Ze vechten tegen spiritualiteit en hoop.

We doen een beroep op alle mensen van goede wil om ons te helpen bij de bevrijding van onze kameraden die onterecht gevangen zijn gezet.

Leon Mellul die de leiding heeft over de internationale Raëliaanse beweging voor het midden- oosten, stelt voor om te getuigen in zijn naam om te bevestigen dat George en Marwan nooit in contact zijn geweest met een Israëlische soldaat tijdens de bijeenkomst van de leden van de Raëliaanse Beweging.

Deze actie zal vergezeld worden van een demonstratie voor de ambassade van Libanon in de meeste landen van de wereld.

Voor een interview neemt u contact op met onze publieke relaties service: netherlands@rael.org of pr@rael.org