Gemeente Hulst


Persbericht - 21.11.2003

Koninklijke Onderscheiding

Op vrijdag 21 november 2003 vond in Den Dullaert te Hulst een feestavond van het Hulster Gemengd Koor plaats. Tijdens deze feestavond heeft dhr. H. Soonieus een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

De heer Soonieus is ruim 32 jaar penningmeester van het Hulster Gemengd Koor.
Hij vervulde deze functie met grote bekwaamheid en verve. Mede door zijn taakopvatting heeft het koor gedurende al die jaren een gezonde financiële basis gehouden.
Hij was de man die initiatieven ontwikkelde om de financiën veilig te stellen bij gewijzigde omstandigheden.

Naast de specifieke financiële werkzaamheden heeft hij in al die jaren zeer veel tijd en energie gestoken in de praktische voorbereiding van de vele concerten van het koor in het binnen- en buitenland.

Zijn penningmeesterschap is in de loop der jaren uitgegroeid tot een levenswerk waarin hij onder meer een historisch archief van het koor heeft opgebouwd.

Gedurende de laatste jaren nam hij tevens een deel van het secretariaatswerk op zich.
Het penningmeesterschap heeft de heer Soonieus bij het afsluiten van het najaarsconcert, 16 november 2003, neergelegd.

De heer Soonieus is daarnaast al vele jaren secretaris / penningmeester van de Wijkraad Den Dullaert.
Ook ondersteunt hij de Stichting Matthäus Passion bij de voorbereiding en uitvoering van de jaarlijkse Matthäus Passion in de Basiliek.

Verder werkt de heer Soonieus al ruim 25 jaar als lid van het Basiliekkoor mee aan het opluisteren van de diensten in de Basiliek. Tenslotte is hij oud-redacteur van het infoblad van het CDA, afdeling Hulst.

De heer Soonieus is benoemd tot Ridder in de 6e graad, zijnde lid in de Orde van Oranje Nassau.
Namens Hare Majesteit de Koningin heeft burgemeester J.F. Mulder deze Koninklijke Onderscheiding aan de heer Soonieus overhandigd.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl