Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-11-2003

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 21 november
Nederland 2 ­ 20.58 uur

Ivo niehe gaat uitdaging aan

In een extra lange aflevering van de TROS TV SHOW die op vrijdag 21 november een half uur eerder begint dan normaal, gaat Ivo Niehe de uitdaging aan om in het tijdsbestek van één avond 10.000 nieuwe leden voor Unicef binnen te halen. 'In deze tijd is dat een uiterst ambitieuze doelstelling, maar we hebben dan ook het vuur uit onze sloffen gelopen om er een ijzersterk programma van te maken'.

Ivo Niehe gaat thuis op bezoek bij Monique van de Ven en Paul van Vliet. In hun eigen vertrouwde omgeving praten beiden openhartig over hun jeugd, carrière en hoe ze respectievelijk op hun 52ste en 68ste nu in het leven staan. Ivo Niehe gaat ook in op de werkzaamheden voor UNICEF van beiden. Verder in deze TROS TV SHOW een speciale optredens van een aantal wereldsterren, waaronder Ricky Martin en Sting.

Mocht Ivo de uitdaging niet halen, dan is een herkansing mogelijk aangezien op zaterdagochtend bij 1,5 miljoen Nederlanders een brief in de bus valt met het verzoek alsnog mee te doen. Niehe: 'Hulp is harder nodig dan ooit, met name aan kinderen die slachtoffer zijn van alle oorlogen die op dit moment woeden in de chaotische wereld die wij volwassenen gecreëerd hebben. Unicef is overal gesprekspartner voor de strijdende partijen. In een aantal landen (onder andere Afghanistan) zijn de mensen van Unicef erin geslaagd dat de oorlog een aantal dagen werd stilgelegd. Op die manier konden miljoenen kinderen eten krijgen en ingeënt worden. Indrukwekkend'.



Ingezonden persbericht