Ingezonden persbericht

Voor directe publicatie
IDG Games en HCC lanceren GamePro
Haarlem, 20 november 2003

IDG en HCC lanceren vandaag GamePro - het grootste onafhankelijke multiplatformmagazine ter wereld
Nieuw Nederlandstalig multiplatform gamemagazine GamePro nu verkrijgbaar!

Vanaf vrijdag 21 november 2003 ligt GamePro, hét nieuwe magazine voor de Nederlandstalige gamer, in de winkels. GamePro bespreekt iedere maand de spannendste games die in de maak zijn en adviseert de lezer scherp en humoristisch over games die op dat moment in de winkel verschijnen. Voor alle platformen: PC, Xbox, GameCube, PlayStation 2 en Game Boy Advance.

"Nu de populariteit van gaming zo stormachtig toeneemt, ontstaat er behoefte aan een betrouwbaar tijdschrift dat de multiplatformgamer voorziet van onafhankelijke informatie", aldus Theo Paijmans, samen met Jeroen den Haan hoofdredacteur van GamePro. "Met informatieve, maar vooral ook leuke specials krijgt de lezer inzicht in de snelle, flitsende wereld die gaming heet". Daar houdt het niet mee op, want de cheats helpen de gamer verder op weg. Ook komen de nieuwste goodies aan bod en springt GamePro in op de groeiende interesse voor mobiel gamen.

GamePro is dan ook een dik magazine met maar liefst 100 pagina's boordevol games. Aan de prijs is dat gelukkig niet te merken, want GamePro kost slechts EUR 2,70! Een jaarabonnement is nog vriendelijker geprijsd: tijdelijk betaalt de gamer slechts EUR 28,50 voor 11 nummers. Tevens krijgt hij/zij een origineel GamePro T-shirt cadeau.

GamePro wordt in de Benelux verspreid in een oplage van 72.000 exemplaren. Abonnees kunnen hun abonnement optioneel uitbreiden met de speciale GamePro video-DVD. Deze DVD bevat actuele videopreviews, -reviews en videoverslagen van bijvoorbeeld gametoernooien wereldwijd. Hij kan gewoon op de televisie worden bekeken.

Over GamePro internationaal
GamePro is het grootste onafhankelijke multiplatformmagazine ter wereld, met uitgaven in het Engels, Duits, Grieks en nu ook Nederlands. Wereldwijd lezen miljoenen gamers maandelijks GamePro. GamePro is een uitgave van IDG Games BV.
Neem voor meer informatie contact op met:
Theo Paijmans & Jeroen den Haan
Hoofdredacteuren GamePro
023 - 5461111
jdenhaan@idg.nl
tpaijmans@idg.nl

IDG Games BV is onderdeel van IDG Communications BV. IDG Games is de autoriteit op gamesgebied in de Benelux. IDG Games is de uitgever van GamePro, PC Zone Benelux en de website GameZ.nl.
IDG Communications Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ICT-branche. Meer dan 120 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 IT-tijdschriften en -kranten, die in meer dan 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn ruim 330 websites, 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ict) marktsegmenten en de organisatie van 168 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Communications Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl HCC is dé vereniging van computergebruikers in Nederland en telt ruim 196.000 leden. Het door HCC aangeboden dienstenpakket omvat de magazines Computer!Totaal, Tips & Trucs, Internet Tips & Trucs, PC Zone Benelux & GamePro; de HCC Dagen/GAMEXPO, de portal www.HCCnet.nl. Daarnaast biedt HCC internettoegang via HCCnet.