Eemland zuid 09.45 uur

Utrecht 21-11-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Bob of bon
AMERSFOORT - De politie hield donderdag tussen 15.30 en 22.30 op verschillende plaatsen in Amersfoort alcoholcontroles onder het mom Bob of bon.

In totaal werden 1.024 blaastesten afgenomen van bestuurders; vijf van hen werden aangehouden voor een alcoholtest aan het politiebureau. Eén automobilist blies 210 ugl; dat is onder de wettelijke limiet. De overige vier bestuurders bliezen tussen de 305 en 435 ugl. Proces-verbaal is tegen de overtreders opgemaakt.

Agressieve dief
AMERSFOORT - Personeel van een winkel aan de Grote Haag hield donderdagmiddag rond 15.10 uur een 37-jarige Woudenberger aan wegens winkeldiefstal. De man had goederen onder zijn jas gestopt en liep de winkel uit. Buiten werd hij door het personeel aangesproken. De man wilde weglopen, maar werd tegengehouden. Hierop bedreigde hij het personeel. Meerdere personeelsleden pakten de man beet en droegen hem over aan de politie.

De man bleek een bekende van de politie te zijn. De man vernielde in het politiebureau de deur van zijn cel. Hij is ingesloten en wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.