Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 november 2003



Fietsster gewond door aanrijding



Een 70-jarige Apeldoornse fietsster is donderdagmiddag bij een aanrijding met een bromscooter op de 1e Wormensesweg gewond geraakt. De vrouw haalde rond 14.30 uur net voor de kruising met de Colijnstraat de stilstaande scooter, bestuurd door een 19-jarige Apeldoorner, in. Op het moment dat de vrouw van richting veranderde trok de scooter op met een aanrijding als gevolg. Een ambulance bracht de vrouw met diverse verwondingen aan het hoofd naar het Lukasziekenhuis.



Rijverbod voor dronken bromfietser



De politie heeft donderdagavond rond 22.00 uur een 56-jarige Apeldoornse bromfietser een rijverbod van elf uur gegeven voor rijden onder invloed. De man reed eerder op de Asselsestraat om een alcoholcontrole heen en negeerde het stopteken. Een motoragent haalde de Apeldoorner in en constateerde dat de man gedronken had. Hij blies op het bureau een alcoholpromillage van 2.



Diefstal van auto



Onbekenden hebben vrijdagmorgen vroeg vanaf de Kraaienweg een auto gestolen. De 48-jarige bewoner hoorde rond 05.30 uur geluid en zag nog net dat onbekenden er met de auto van zijn zoon vandoor gingen. Het gaat om een rode Golf 1.4 met het kenteken HX-RP-13. De auto heeft opvallende spaakvelgen en verchroomde buitenspiegels.



Onderdelen van auto's gestolen



Dieven hebben donderdag aan het Uddelerveen in Uddel van auto's de onderdelen afgehaald en meegenomen. Bovendien werd uit de niet afgesloten auto van een 35-jarige vrouw de radio/cd-speler gestolen. Van een Golf die in een schuur stond namen de dieven onder meer de siervelgen en de achterspoiler mee. In dezelfde nacht zijn bij twee andere woningen aan het Uddelerveen onderdelen van auto's gesloopt en meegenomen.



Autokrakers slaan toe



Een aantal autokrakers heeft in de nacht van woensdag op donderdag op diverse locaties auto's opengebroken en van één auto de kentekenplaten gestolen. De kentekenplaten werden van een auto aan de Linie afgehaald en meegenomen. Eigenares is een 46-jarige vrouw. Uit een auto aan de Waalstraat werd geluidsapparatuur gestolen en autokrakers braken een auto aan de Bariumstraat open. Er is echter niets ontvreemd. Getuigen zagen vrijdagmorgen vroeg rond 06.00 uur op de De Bourbonstraat een jongen de achterruit van een auto inslaan. Uit de auto verdween een draagbare computer. De dader was gekleed in een blauwe jas en droeg een blauwe muts. De gealarmeerde politie trof de dader niet meer aan.



Computer uit school gestolen



Inbrekers hebben vrijdagmorgen rond 02.40 uur een bezoek gebracht aan een school aan de Einsteinlaan en een computer gestolen. Een beveiligingbedrijf ontdekte dat er een ruit was ingeslagen en dat de daders naar binnen waren geklommen. De politie stelt een onderzoek in.


Politie houdt verkeerscontrole


De politie heeft donderdag tussen 11.00 en 12.50 uur op de Zwolseweg in Wenum Wiesel een snelheidscontrole gehouden. Van de 920 bestuurders reden er 32 sneller dan de toegestane snelheid van 50. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81.
Ook op de Soerenseweg werd gecontroleerd en wel van 13.00 tot 16.15 uur. Ruim 1.100 voertuigen passeerden de controle en 64 bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 30 km. De hoogst gemeten snelheid was 56 km. De politie controleerde bovendien tussen 18. 15 en 21.15 uur op de Koninginnelaan. Van de ruim 1.100 voertuigen reden er 24 sneller dan 50. Een motorrijder reed het hardst met een snelheid van 78 km per uur. De politie gaf op de Einsteinlaan een fietser en een bromfietser een bekeuring voor het niet voeren van verlichting.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --