KPN NV

                                                      Datum                   
                                                      21 november 2003        
                                                                              
KPN sluit internationale netwerkovereenkomst met                              
toonaangevende rederij NYK Line                                               
                                                      Nummer                  
                                                      03/46                   
                                                                              
                                                                              
KPN heeft een internationaal netwerkcontract afgesloten met een van de grootste scheepvaartmaatschappijen ter wereld: het Japanse Nippon Yusen Kaisha (NYK Line). KPN zal voor NYK Line een Frame Relay-netwerk implementeren via een ATM-backbone, waardoor het bedrijf wordt voorzien van een betrouwbare, kosteneffectieve communicatie-infrastructuur tussen 10 Europese landen.

NYK Line heeft voor een uiterst betrouwbare Frame Relay-oplossing gekozen die het bedrijf in staat stelt de prestaties van het internationale netwerk te optimaliseren en de totale kosten onder controle te houden, zodat de kosteneffectiviteit gewaarborgd blijft. Om een zo hoog mogelijk rendement te bereiken, heeft NYK Line gekozen voor een verbeterde netwerkinfrastructuur, waarin ook de bestaande netwerkapparatuur kan worden ingezet. Bovendien investeert NYK Line nu in een toekomstbestendige oplossing die een naadloze migratie naar een Multi Protocol Label Switching (MPLS)-netwerk in de toekomst mogelijk maakt.

Leo van der Werf, European IT Support Manager van NYK Line: "KPN kon aan onze internationale eisen voldoen en ons een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing bieden die is gebaseerd op een Frame Relay/ATM-netwerkinfrastructuur. Aangezien NYK Line toekomstgericht opereert, speelde ook de mogelijkheid die KPN ons bood voor een naadloze migratie naar een toekomstige MPLS-netwerkoplossing een belangrijke rol bij onze beslissing."

Henjo Groenewegen, Senior Vice President KPN EuroRings, naar aanleiding van dit belangrijke contract: "KPN is zeer verheugd met deze opdracht voor de levering van een internationale netwerkinfrastructuur aan NYK Line, een van de grootste scheepvaartmaatschappijen ter wereld. We zijn van mening dat ons uitgebreide portfolio aan alle eisen en wensen tegemoet kan komen en dat onze flexibiliteit NYK Line in staat stelt om kosteneffectief te opereren. Bovendien zal het bedrijf helemaal voorbereid zijn op de toekomst."

NYK Line
Sinds de oprichting in 1885 is Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) diverse uitdagingen aangegaan en is het bedrijf gestaag uitgegroeid tot een van de toonaangevende rederijen ter wereld. NYK Line onderkende al snel het belang van internationale handel als basis voor de ontwikkeling van de wereldeconomie en de wereldcultuur. Het bedrijf profileert zich als een logistieke partner en mega-carrier die veilige en hoogwaardige diensten levert. Op Internet is NYK Line te vinden onder: http://www.nykline.com.

KPN
Het internationale netwerk van KPN is een geavanceerde data/IP-backbone met een naadloze footprint die belangrijke zakelijke en financiële centra in Europa met elkaar verbindt. De portfolio van EuroRings omvat een volledig scala aan netwerkoplossingen voor carriers en bedrijven via een glasvezelnetwerk met zeer hoge capaciteit. KPN is een telecommunicatiebedrijf met een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn mobiele communicatie, vaste netdiensten, internetdiensten en IP/Data-diensten. Meer informatie over KPN is te vinden op www.kpn.com.


---

Noot voor de redactie,

KPN NV