Persberichten - 21/11/2003

Punch International, een Belgische industriële groep, kondigt vandaag de sluiting aan van haar dochter Punch Precision in Bridgend, Wales

Lier, 21 november 2003 - Punch International met hoofdzetel in Lier, België, kondigt vandaag aan dat zij tegen het einde van het jaar haar Britse productieplant, Punch Precision, zal sluiten.

Punch Precision is gevestigd in Bridgend, South Wales en belangrijkste leverancier van kwalitatief hoogstaande metalen componenten voor een van de grootste OEM producenten van CRT televisies en monitoren. Daarnaast produceert Punch Precision metalen geperste stukken en assemblages voor de automobiel en huishoudelektronica industrie.

Ongeveer 85% van de omzet van Punch Precision (verwachte totale omzet 2003: EUR 10 miljoen) wordt verklaard door productie voor een enkele OEM van beeldbuizen. Punch Precision ondervindt een toenemende druk op prijzen en volumes vanwege deze klant. Ondanks inspanningen om de efficientie te verbeteren, is de rentabiliteit van het bedrijf hierdoor ernstig bedreigd. Tijdens recente onderhandelingen is het management van Punch International en Punch Precision dan ook tot de spijtige conclusie moeten komen dat productie voor deze klant niet langer economisch leefbaar is.

De huidige economische situatie is evenwel van dien aard dat er op korte termijn onvoldoende vervangende orders gevonden kunnen worden om dit significante omzetverlies te compenseren. De sector van de CRT televisies en monitoren wordt bovendien gekenmerkt door dalende volumes en een toenemende druk op prijzen en marges. De kwestie van de rentabiliteit zou vroeg of laat moeten worden aangepakt. Het management heeft daarom besloten om de activiteiten in Bridgend reeds tegen het einde van het jaar stop te zetten.

De beslissing treft alle 93 werknemers. Punch verwacht dat de eenmalige uitzonderlijke kosten gepaard gaande met de sluiting, per einde boekjaar gecompenseerd zullen worden met andere uitzonderlijke inkomsten.

Punch wenst te benadrukken dat de sluiting geen impact zou mogen hebben op de omzetverwachtingen voor het boekjaar 2003 aangekondigd vorige week naar aanleiding van de publicatie van de kwartaalresultaten. De beslissing is volledig in overeenstemming met de niet aflatende inspanningen van Punch om de marges te verbeteren en in toenemende mate te focussen op die activiteiten die een hogere toegevoegde waarde genereren.

Over Punch International

Punch International, opgericht in 1982, is een Belgische industriële groep die actief is in de elektronica industrie. De voorbije jaren heeft Punch de evolutie doorgemaakt van een producent van elektronische componenten tot een bedrijf waarbinnen technologie en onderzoek en ontwikkeling een vooraanstaande plaats innemen. Punch spitst zich toe op het aanleveren van totaaloplossingen. Enerzijds opereert Punch als onderaannemer met op maat gesneden dienstverlening voor de televisie-industrie, en voor bedrijven actief in de consumentenelektronica en gespecialiseerde communicatietechnologie. Anderzijds levert Punch totale systemen, service en verbruiksgoederen aan industriële eindklanten in de grafische industrie. Punch streeft ernaar om met totale oplossingen tegemoet te komen aan de klantenvereisten op gebied van kwaliteit, kosten, levering en dienstverlening. Haar missie daarbij is: "the art of making our customers' life easy". Punch stelt wereldwijd ca. 3000 mensen tewerk, gespreid over Europa, Azië en Amerika. Punch International staat sedert 1999 genoteerd op de beurs van Brussel, nu Euronext, en maakt er deel uit van de NextPrime index.

De financiële dienstverlening van de aandelen en warranten wordt verzorgd door Fortis Bank.

Bron: Punch International Provider: Euronext Brussels

EURONEXT Zoek Voorstelling De beursintroductie Andere sites...

Nieuws Koersen Portefeuille Bedrijven Regels Leden

Wettelijke informatie - © EURONEXT BRUSSELS 2001 De noteringen worden vertraagd met 15 minuten