KRO De Wandeling

Jeanine Schreurs kiest na burnout voor zuinigheid

KRO DE WANDELING, VRIJDAG 21 NOVEMBER

MAASTRICHT, 20031117 -- "Ik hobbel als een vrolijke sukkel verder, ik hoef niet alles zelf te doen en te kunnen." Voor Jeanine Schreurs kon haar werk als communicatiedeskundige nooit genoeg zijn tot zij ruim drie jaar geleden instortte en door een stevige burnout aan de kant kwam te staan. Later bleek die periode noodzakelijk om een pas op de plaats te maken. Nu is ze het boegbeeld van de stichting Zuinigheid met Stijl. "Probeer met zo weinig mogelijk rond te komen, dan heb je meer tijd voor anderen..."


In aflevering elf van KRO De Wandeling gaat presentatrice Hella van der Wijst in gesprek met Jeanine Schreurs over haar leven als drukke communicatiedeskundige, de onvermijdelijke klap en de rigoureus andere levensstijl waartoe ze gedwongen is. "Mijn man waarschuwde me al dat ik op mezelf moest gaan letten. Maar ik luisterde niet en ging door, door, door. Tot ik clashte." Jeanine Schreurs doceert op universiteiten, reist de wereld rond, geeft presentaties. "Ik rookte en dronk de stress van me af. Na een van de presentaties stortte ik in. Ik voelde me een dweil alsof ik weken had gezopen." Wat volgt is een leven met een angstaanjagende leegte. "Ik deed niets meer. Ik verweet mezelf dat ik het niet had zien aankomen." Haar leven is ingrijpend veranderd, ook door haar werk voor de stichting Zuinigheid met Stijl. "Ik jaag het materiële niet meer na, ik ben daardoor ook rustiger geworden. Ik heb meer ruimte voor verdieping, ook in het contact met andere mensen. Ik leef niet meer als een Speedy Gonzales."

Hella van der Wijst toert op haar motor door heel Nederland op zoek naar de mooiste wandelplekjes en inspirerende levensverhalen.

KRO De Wandeling, vrijdag 21 november 16.30 uur
(HH. zondag 23 november 09.30 uur)
Nederland 1


KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.




KRO De Wandeling