EuroNext Brussel


PERSBERICHT Brussel, 21 november 2003 Embargo tot 21 november 2003, 17.40 uur.

I.R.I.S. introduceert Cardiris 3 voor pc, een krachtige visitekaartjesorganizer
die papieren visitekaartjes omzet in een elektronisch adresboek

De enige organizer die visitekaartjes herkent uit 53 verschillende landen!

Met krachtige tools voor contactbeheer

Export van contactpersonen naar en synchronisatie met contactmanagers, databases, Pocket PC en Palm handheld-computers, enz.

Brussel, 21 november 2003 ­ I.R.I.S. Group, een beursgenoteerde onderneming (Euronext Brussels: IRI) en marktleider in optische karakterherkenning (OCR), automatische documentherkenning (ADR) en elektronisch documentbeheer (EDM), kondigde vandaag de wereldwijde beschikbaarheid aan van Cardiris 3 voor de pc, een uitgebreide oplossing voor het omzetten van visitekaartjes in een contactendatabase.

In de voorbije jaren heeft I.R.I.S. wereldwijd een uitgebreid gamma OCR-producten ontwikkeld en op de markt gebracht om papieren documenten zoals zakelijke rapporten, magazines, boeken, faxen, kranten, enz. om te zetten in met de computer bewerkbare tekstbestanden die gemakkelijk opgeslagen en gedeeld kunnen worden. Dankzij het succes van zijn geavanceerde technologie, werd I.R.I.S. een toonaangevend bedrijf in de OCR-markt.

Vandaag kondigt I.R.I.S. de introductie van Cardiris 3 voor vlakbedscanners en multifunctionele toestellen aan, een volledig herziene versie van I.R.I.S.' organizer voor visitekaartjes. De snelle en nauwkeurige Cardiris-software herkent nu visitekaartjes uit 53 verschillende landen, een unicum!

Binnen luttele seconden analyseert Cardiris de informatie die de visitekaartjes bevatten om deze vervolgens naar de juiste datavelden (naam van het bedrijf,


naam, titel, adres, e-mail, website, enz) te zenden en zo een elektronisch adresboek te creëren.

Dankzij de efficiënte zoek- en selectie-instrumenten wordt het dagdagelijkse beheer van uw contacten erg eenvoudig: u vindt uw contactpersonen zelfs met zeer weinig informatie. U kunt uw Cardiris zien als uw elektronische Rolodex!


Cardiris beschikt over een uitgebreide module voor import, export en synchronisatie. De contactpersonen kunnen worden geëxporteerd naar en geïmporteerd vanuit andere applicaties zoals contactenmanagers, databases, personal information managers (PIM's), rekenbladen en zelfs tekstverwerkers (waarin via de samenvoegingsfunctie brieven, omslagen en etiketten afgedrukt kunnen worden). Dit betekent evenwel niet dat die contactendatabases op de computer opgeslagen moeten zijn... U kunt namelijk ook gegevens uitwisselen met uw Pocket PC of Palm handheld-computer.

Gericht op de markt

Cardiris 3 is een ideale productiviteitstool voor:

Zakenlui en secretarissen/secretaresses die vaak visitekaartjes krijgen. In plaats van papieren visitekaartjes te archiveren, werken ze hun elektronisch adresboek in enkele seconden bij en kunnen ze hun contactpersonen delen met collega's.

Professionals, freelancers en thuisgebruikers die hun professioneel en persoonlijk adresboek up-to-date wensen te houden.

Pierre de Muelenaere, Voorzitter en Gedelegeerd bestuurder (CEO) van I.R.I.S. Group, verklaart: "We zijn erg opgetogen over de lancering van Cardiris 3. Het is een unieke productiviteitstool die visitekaartjes herkent uit 53 verschillende landen! Dit houdt in dat Cardiris 3 professionele en privé-gebruikers over de hele wereld helpt om hun elektronische adressen up-to-date te houden. Cardiris 3 zal onze leidinggevende positie als ontwikkelaar van OCR-producten versterken en zal ons in staat stellen om verder binnen te dringen in de `Document to Knowledge'-markt."


Belangrijkste kenmerken van Cardiris 3

Nieuwe gebruikersinterface NIEUW

Een nieuwe en intuïtieve gebruikersinterface biedt een eenvoudige workflow die het efficiënte beheer van een groot aantal contacten mogelijk maakt. Hij leidt u door de belangrijkste functies van Cardiris 3 en helpt u bij:


- het herkennen van visitekaartjes

- het beheren van uw contactdatabase

- het importeren, exporteren en synchroniseren van uw contactpersonen

Herkenning van visitekaartjes VERBETERD

Een geoptimaliseerde OCR-engine (`Optical Character Recognition' ofwel optische tekenherkenning) zet uw gescande visitekaartjes snel en nauwkeurig om in databaserecords. U verkrijgt een uitgebreid adresboek met elektronische contacten en kleurenafbeeldingen van uw visitekaartjes.

Na het scannen worden de kaartjes verwerkt door de organizer-software van I.R.I.S. voor visitekaartjes, die de volgende functies biedt:


- Automatische oriëntatie van de visitekaartjes
- Automatisch rechttrekken en bijsnijden

- Ultramoderne veldanalyse

- Zoomen voor gedetailleerde weergave van de kaartafbeeldingen

Ondersteuning van buitenlandse kaartjes VERBETERD

Het uiterst nauwkeurige en snelle Cardiris 3 herkent visitekaartjes uit meer dan 53 verschillende landen! Cardiris verwerkt kaarten van over de hele wereld, uit Noord- en Zuid-Amerika, Oost- en West-Europa, de Baltische staten, Griekenland, Turkije, Rusland, Australië, en veel meer.
Optioneel wordt ondersteuning geboden voor vier Aziatische landen dankzij de `Asian BCR add-on': Japan, Korea, Volksrepubliek China (Vereenvoudigd Chinees) en Taiwan (Traditioneel Chinees).
En wanneer een land niet rechtstreeks door Cardiris ondersteund wordt, kunt u de gegevens slepen naar en neerzetten in de datavelden via `on-the-fly' OCR.

Batch OCR VERBETERD

Herken volledige batches van visitekaartjes met Cardiris: de herkenning is snel en nauwkeurig aangezien slechts één handeling volstaat voor een hele reeks kaartjes!


Namen, e-mailadressen en websites slepen en neerzetten... NIEUW

Via slepen-en-neerzetten kan de gebruiker een bepaald informatiedeel op de afbeelding van het bedrijfskaartje selecteren en naar het juiste dataveld slepen: OCR wordt `on the fly' uitgevoerd!

E-mails versturen en rechtstreeks browsen vanuit Cardiris NIEUW

Met een eenvoudige muisklik op het e-mailadres in de database kan de gebruiker een nieuwe e-mail creëren. Een eenvoudige klik op het webadres lanceert Internet Explorer rechtstreeks op de pagina.

Contactdatabase VERBETERD

Cardiris bevat zijn eigen database en biedt nuttige tools voor het zoeken, selecteren en exporteren van contactpersonen.

Nieuwe, geïndexeerde en geverifieerde kaartjes VERBETERD

Visitekaartjes hebben drie verschillende statussen. Dit laat gebruikers toe herkende data snel te valideren.


· Nieuwe kaartjes: gescande en herkende visitekaartjes zijn nieuw totdat de bedrijfsnaam door de gebruiker gevalideerd is.
· Geïndexeerde kaartjes: alle contactpersonen met een gevalideerde bedrijfsnaam. Geïndexeerde kaartjes kunnen doorzocht worden op de bedrijfsnaam.

· Geverifieerde kaartjes: alle datavelden van een geverifieerd kaartje zijn gevalideerd. De gebruiker kan de visitekaartjes nu exporteren en synchroniseren!

Zoek- en selectietools VERBETERD

Alle contactpersonen kunnen onmiddellijk opgehaald worden: dankzij de `vrije tekst'-zoekmethode vindt u uw contactpersoon heel snel terug, zelfs al beschikt u over heel weinig informatie, bijvoorbeeld een deel van zijn voornaam. U kunt gebruikmaken van de `query by example'-zoekmethode die specifieke datavelden gebruikt.

Afdrukken van contactpersonen VERBETERD

Als u een mailing wilt versturen of een overzicht wenst te krijgen van uw lijst met contactpersonen, kunt u de afdrukfunctie gebruiken: Cardiris drukt rechtstreeks lijsten en etiketten af. Alle populaire etiketformaten (Avery en NEBS) worden ondersteund.


Contactpersonen exporteren en importeren VERBETERD (inclusief afbeeldingen)

Dankzij de export-/importfunctie kunt u uw adresboek bijwerken in de meeste populaire contactmanagers en in Cardiris. Of exporteer uw contactpersonen in het vCard- en HTML-formaat of als tekst gescheiden door komma's. De kleurenafbeeldingen van uw visitekaartjes kunnen mee worden geëxporteerd!

Krachtige synchronisatie NIEUW

Cardiris synchroniseert met de meeste populaire contactdatabases -- Pocket PC en Palm handheld-computers, Microsoft Outlook, Symantec ACT!, Lotus Notes en GoldMine. U hoeft maar een aantal keren te klikken om de inhoud van uw elektronisch adresboek bij te werken met de nieuwste informatie.

Prijs en beschikbaarheid

Cardiris 3 is nu beschikbaar in de distributie- en verkoopkanalen in Europa, de VS en in Azië. Het product wordt tevens verkocht in de on line winkel van I.R.I.S.

Cardiris 3 is verkrijgbaar in computerwinkels voor 59 (aanbevolen winkelprijs, inclusief BTW).

Enkele woorden over I.R.I.S.

De Belgische onderneming Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) werd opgericht in 1987 en noteert op Euronext Brussels (IRI). I.R.I.S. is marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR - "Optical Character Recognition"), automatische formulierlectuur en elektronisch documentenbeheer.

In 2002 realiseerde I.R.I.S. Group een omzet van 41.646.974 . I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la-Neuve en Brussel (België), te Massy en Rueil- Malmaison (Frankrijk), in Luxemburg en te Delray Beach (VSA).

I.R.I.S. werd verkozen tot "Onderneming van het Jaar 2002" door het belgisch comite van de internationale wedstrijd "Entrepreneur of the Year".

Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen of producten surft u best naar de I.R.I.S. webstek http://www.irislink.com.

Hoe kunt u verdere informatie verkrijgen?

Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa
Perscontact: Viriginie Stainier
Tel: +32 (010) 48 74 38
Fax: +32 (010) 45 34 43
E-mail: virginie.stainier@irislink.com

Journalisten kunnen zich inschrijven op de Extranet website van I.R.I.S. door te klikken op de link http://www.irislink.com/group/press. Ze zullen dan een persoonlijke login en een paswoord ontvangen dat hen toegang verleent tot de Extranet website van I.R.I.S. waar heel wat bedrijfs- en productinformatie beschikbaar is.




---- --