Lekstroom 11.45 uur

Utrecht 22-11-2003 - Persberichten district Lekstroom

Autobestuurder rent weg na aanrijding
LOPIK Op vrijdagavond 21 november om 20.50 uur kwamen op de Lopikerweg oost twee personenautos frontaal met elkaar in botsing. Een 20-jarige man uit Lopikerkapel kwam uit de richting van de Uitweg waar hij in een bocht met zijn wielen in de berm terecht kwam en daardoor tegenstuurde naar links. Hierbij raakte hij de auto van een 25-jarige vrouw en haar inzittende uit Lopik. Vrij kort na de aanrijding stapte de man uit en rende weg. De twee inzittende vrouwen zijn met rib- en nekklachten naar het Antonius Ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt nu of de eigenaar van de auto ook de bestuurder was en zal proces-verbaal opmaken voor onder andere het verlaten van de plaats van het ongeval.

Vechtpartij
NIEUWEGEIN Vrijdagavond om 20.00 uur raakten drie vrouwen van 21, 18 en 19 jaar (allen uit Nieuwegein) slaags met elkaar in een winkelcentrum aan de Passage. De toedracht van de vechtpartij is onduidelijk, maar de 19-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling, omdat zij diverse verwondingen opliep.

Letselongeval
HOUTEN Vrijdagmorgen omstreeks 09.35 uur raakte op de Vikingenpoort een 15-jarige fietser uit Houten gewond, toen hij door een 61-jarige automobilist (eveneens uit Houten) werd aangereden. De ambulance heeft de jongen met een hoofdwond en polsklachten naar het Antonius Ziekenhuis vervoerd. De automobilist verklaart dat hij de fietser over het hoofd heeft gezien. De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

The STAIRS 2003
Internationale VN Dag Uitbanning geweld tegen vrouwen

25 november is door de Verenigde Naties is uitgeroepen als UN Day Uitbanning geweld tegen vouwen . Internationaal wordt dan stilgestaan bij het grootste geweldsprobleem waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd, namelijk huiselijk geweld; het geweld dat achter de voordeur plaatsvindt!

In 2002 is wereldwijd actie gevoerd. De Politie Regio Utrecht heeft samen met de Women Counseling Service in Ljubljana (Slovenië) de actie The Stairs ontwikkeld en georganiseerd. In veel steden in Nederland, Slovenië en België werden de trappen van prominente gebouwen beplakt met de inmiddels bekende gele stickers met daarop de tekst:

In Utrecht werd de trap van het Paleis van Justitie beplakt door de Burgemeester, de Hoofd-Officier en een lid van de Utrechts Korpsleiding .
De actie werd op die dag in al die steden op het zelfde moment en met dezelfde persverklaring gehouden en sloeg in als een bom.

Ook dit jaar wordt the Stairs georganiseerd in veel steden in Nederland, België en Slovenië. Nieuw dit jaar zijn the Stairs posters met de tekst:


1 op de 5 vrouwen is veiliger hier dan thuis!

Dit jaar heeft IJsselstein zich enthousiast aangemeld voor de stickeractie Stairs. Op 25 november a.s. zal de trap van het stadhuis worden beplakt met stickerborden die aandacht vragen voor huiselijk geweld. Hierbij zal de burgemeester van IJsselstein en een vertegenwoordiger van de Politie Regio Utrecht aanwezig zijn.