Rijn & Venen 11.50 uur

Utrecht 22-11-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Overlast wordt strenger aangepakt
MONTFOORT - Sinds enige tijd veroorzaakt een grote groep jongeren voor overlast op de locaties Achterdijk en het Pastor Spaanplein in Montfoort. De omwonenden hebben regelmatig geklaagd over de groep en de door hen gepleegde overlast.
Al eerder trad de politie tegen de groep op waarna er een korte periode van rust is geweest. De groep is echter weer op dezelfde plaatsen terug en daardoor ook weer de overlast.

De overlast bestaat onder meer uit geluidsoverlast door te schreeuwen, luide muziek, crossende scooters, het achterlaten van zwerfvuil, vernielingen, het stoken van vuurtjes en het gebruik van alcohol en (soft)drugs. De groep bestaat uit ongeveer 20 tot 25 jongeren die voornamelijk afkomstig zijn uit Montfoort, Linschoten en Oudewater.

De politie zal bij het constateren van overlast en andere strafbare feiten niet meer waarschuwen, maar direct overgaan tot het uitdelen van bekeuringen. De hoogte van de boetes voor onder meer hinderlijke overlast, vuurtje stoken, geluidsoverlast, het drinken van alcohol op straat variëren tussen de 40,- en 70,-

Waarschuwing: babbeltruc
WOERDEN Vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur is een bejaarde vrouw uit Woerden in haar woning aan de Oranjestraat slachtoffer geworden van oplichting. Een keurig uitziende jongeman deed zich voor als een kennis van de buurvrouw en wist bij het slachtoffer een aanzienlijk geldbedrag buit te maken. De politie waarschuwt voor deze oplichtingspraktijken.