Politie Midden- en West Brabant

Treinstel brandt uit

Tilburg, 22 november 2003.

HULTEN - Op het spoortraject Breda -Tilburg is gisteravond brand ontstaan in een personentrein die vanuit Breda op weg was naar Tilburg. Het treinstel bestond uit twee compartimenten. In het voorste gedeelte van het achterste treinstel was brand ontstaan, die met een sterke rookontwikkeling gepaard ging. Enkele passagiers klaagden over ademhalingsmoeilijkheden die door de rook was ontstaan. Personeel van de gewaarschuwde GGD heeft deze mensen ter plaatse kunnen behandelen.

De gewaarschuwde brandweer heeft voordat ze met bluswerkzaamheden konden beginnen eerst moeten checken of de stroom van de bovenleiding van het spoorwegtraject was. Het treinstel brandde in zijn geheeld uit.

De treinpassagier van zowel het eerste als het tweede treinstel werden uit de trein gehaald en konden hun reis per bus voortzetten.

Om kwart over twaalf gaf de brandweer het sein brand meester en om kwart voor één vannacht werd de trein door de brandweer vrijgegeven.

Het uitgebrande treinstel is voor nader onderzoek. Dat overigens door de Spoorwegpolitie wordt verricht, overgebracht naar de NS-werkplaats in Tilburg.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog weinig te zeggen. Brandstichting wordt overigens niet uitgesloten omdat de politie van getuigen heeft begrepen dat een aantal jongeren, die in Rijen uit de trein stapten zich verdacht hebben gedragen.

Door de brand was treinverkeer in beide richtingen niet mogelijk. Passagiers werden met bussen vervoerd.

Bron: Carel Bouman