Politie Zeeland


PERSBERICHT

W-8132 Gewapende overval op tankstation
De politie is op zoek naar getuigen van de overval op het tankstation aan de Sloeweg te Vlissingen. Deze overval vond plaats op zaterdagmorgen 22 november 2003 tussen 06.30 en 06.45 uur. Twee mannen met bivakmutsen op dwongen de 36 jarige medewerkster een geldbedrag af te geven.

Op zaterdagmorgen kwam de medewerkster van het tankstation met haar auto aan. Zij werd door twee mannen, die haar vanaf het fietspad naderden, onder bedreiging van een wapen gedwongen de deur te openen en een geldbedrag af te geven. De twee overvallers hadden allebei een bivakmuts op en gaven de bevelen in gedeeltelijk de Engelse en de Nederlandse taal. De daders gingen er van door met een geldbedrag. In het belang van het onderzoek wordt de hoogte hiervan niet bekendgemaakt.
De eerste dader had een donker getinte huidskleur, was ongeveer 1.80 meter lang en droeg een blauwe trui of vest met een rits en mogelijk een donkere spijkerbroek. Daarnaast had hij witte gymschoenen met iets roods of zwarts net boven de zool. Van de tweede dader is op dit moment nog geen goed signalement bekend. Onduidelijk is op welke wijze de daders zijn weggegaan.
De medewerkster van het tankstation liep geen lichamelijk letsel op.
De politie verzoekt de getuigen contact op te nemen door zich te melden aan het bureau of op telefoonnummer 0900-8844. Het gaat hierbij om getuigen die op zaterdag 22 november 2003 voor of tijdens de overval van 06.30 uur tot 06.45 uur iets is opgevallen of in de dagen daarvoor iets opvallends hebben gezien rondom het tankstation. Daarnaast is kort na de overval een kleine personenauto het tankstation opgereden. Omdat het toen in het tankstation nog donker was is de bestuurder doorgereden. De politie verzoekt ook deze getuige zich te melden.





Politie Zeeland